Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija Baška Voda 2014
  • 17.08.2014. 10:40

Održan Sajam Okusi hrvatsko!

U Baškoj Vodi održan je 2. sajam Okusi hrvatsko čiji je pokrovitelj bio predsjednik RH dr. Ivo Josipović, a na kojem su se sa svojim proizvodima predstavili brojni OPG-i iz cijele Hrvatske

Foto: freedigitalphotos.net
  • 166
  • 10
  • 0

U organizaciji Općine Baška Voda i LAG-a Adrion, u Baškoj Vodi je od 08. do 10. kolovoza 2014. godine održan 2. sajam Okusi hrvatsko. Pokrovitelj sajma bio je predsjednik RH, dr. Ivo Josipović, a događanju je prisustvovala i pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković.

Svoju priliku za izalaganje i prodaju domaćih proizvoda prepoznala su brojna Obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su na ovaj sajam pristigla iz cijele Hrvatske, a tu se se našli i LAG – Središnja Istra, LAG – Karašica, LAG – Cetinska krajina te LAG – Brač. Drugog dana sajma, 09. kolovoza, za predstavnike LAG-ova održana je radionica o primjeni LEADER pristupa u LAG-u Adrion kojoj je prisustvovala i pomoćnica ministra poljoprivrede, Davorka Hajduković, a nakon toga je za sve zainteresitane održano predstavljanje primjera ulaganja u egzotično voće na području RH. Posljednjeg dana sajma za predstavnike LAG-ova organiziran je obilazak zabiokovskog dijela LAG-a Adrion.

Na sajmu su se održale dvije tematske večeri. Prva večer bila je rezervirana za Dalmaciju pa su posjetitelji mogli kušati pečenu ribu i uživati u "klapskoj pismi" dok je je druge večeri predstavljena Slavonija gdje su se pojetitelji zabavljali uz slavonska kola i plesove, tamburaše te 300 besplatnih porcija čobanca. Treće večeri pripremao se soparnik.

Osim dobre zabave i ugodnog druženja, posjetitelji sajma mogli su razgledati i kupiti brojne autohtone proizvode poput maslinova ulja, proizvoda od ribe, domaćih džemova i pekmeza, raznih vina i rakija, meda, čajeva, začinskog i aromatičnog bilja, suhomesnatih proizvoda Slavonije, pršuta ali i egozotičnog voća uzgojenog u Hrvatskoj, a svoje mjesto na sajmu našli su i suveniri, umjetnine i antikviteti.

Ovakvi sajmovi izvrsna su prilika da se u vrijeme turističke sezone brojnim turistima ali i domaćim posjetiteljima predstavi sva raskoš i raznolikost hrvatskih regija, kako gastronomska tako i kulturna i poljoprivredna.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Baška Voda LAG Adrion Okusi hrvatsko Ivo Josipović Dalmacija Slavonija Leader pristup OPG Radionica Egzotično voće Davorka Hajduković Čobanac Soparnik Malinovo ulje Med Rakija Vina Pršut Domaći proizvodi