Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 30.04.2023. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Održan prvi sajam Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek

Prodavale su se presadnice povrća, cvijeće te ljekovito i začinsko bilje. Svoje su proizvode predstavili i bivši učenici te škole, a sada uspješni poduzetnici.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.419
  • 110
  • 0

Prvi sajam Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek pao je odmah na plodno tlo. Već u 9 sati prvog dana kupci su stajali u redu i birali proizvode s kojima su otišli kući. 

Prodavale su se presadnice povrća, cvijeće te ljekovito i začinsko bilje. "Mi smo oduševljeni. Veliki je broj kupaca i posjetitelja", kazao je Martin Marić jedan od organizatora ekipi Osječke televizije.

Svoja znanja koja su stekli nastoje svake godine proširiti i primijeniti u praksi. "Koristimo kvalitetno sjeme i adekvatnu prihrane te zaštitu kao i agroekološke uvjete pa su i biljke odlične", dodao je.

Cijelo vrijeme sajma kupcima su na usluzi bili učenici koji su savjetovali što je najbolje za njihove vrtove, okućnice i balkone. Svoje su proizvode predstavili i bivši učenici te škole, a sada uspješni poduzetnici.

"Bavimo se ekološkom proizvodnjom šljiva, krušaka, lješnjaka od kojih proizvodimo rakije, likere, namaze, a u ponudi imamo i zimnice", rekla je Ivana Pavičić-Ivić dodajući da su se unatoč manjim količinama krajnjeg proizvoda na ekološko odučili jer je viša cijena i veća potražnja. Kaže da su se počeli baviti i povrćarstvom kako bi imali širu lepezu u slučaju vremenskih nepogoda.

Starinsku sortu crvenog kukuruza predstavio je i Filip Prša koji kaže kako on ima manji prinos, ali veću kvalitetu. "Dobar je za hranidbu životinja i od njega se može proizvoditi vrlo kvalitetan alkohol", dodao je rekavši da ga na OPG-u Prša uzgajaju preko osam godina.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Sajam Škola Učenici Marin Marić Ivana Pavičić-Ivić Filip Prša


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]