Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Chocopreneurship
  • 05.11.2020. 16:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

Održan 4. Chocopreneurship: Motiviranje mladih za agrobiznis kroz primjer čokolade

Sama ideja o konferenciji, kako navodi organizator Marko Jozić, došla je još dok je bio apsolvent na studiju Agrobiznis i ruralni razvitak, a sve zbog povećanog broja manufaktura koje se bave proizvodnjom čokolade.

Foto: Marko Jozić
  • 144
  • 24
  • 0

Na Agronomskom fakultetu u Zagrebu održana je 4. studentska konferencija Chocopreneurship čiji je cilj motiviranje mladih na poduzetništvo i ulazak u agrobiznis. I to kroz primjere dobre prakse kroz - čokoladu. 

Sama ideja, kako navodi organizator Marko Jozić tvrdi, došla je još dok je bio apsolvent na studiju Agrobiznis i ruralni razvitak, a sve zbog povećanog broja manufaktura koje se bave njezinom proizvodnjom. 

Tako je Fran Reizl iz tvrtke Vrsna Chocolates, pokazao studentima kako je znanjem iz marketinga, stečenog na fakultetu, napravio potpuni "rebranding“ tvrtke svojih roditelja te je od kompanije koja se bavila distribucijom, došao do uspješne proizvodnje vrhunske čokolade u kojoj 'spaja najfiniju sirovinu iz Belgije s ljepotama Republike Hrvatske'.

Chocopreneurship: Motiviranje mladih na poduzetništvo i ulazak u agrobiznis

Predavanje je nastavila Alemka Lončar, direktorice tvrtke Hedona d.o.o. iz Križevaca, čija je osnovna djelatnost proizvodnja čokolade i čokoladnih pralina, a ono što ju razlikuje od ostalih jest činjenica da se radi o socijalnom/društvenom poduzeću u kojem većinu zaposlenika čine osobe s invaliditetom. 

"Dvije trećine ostvarene dobiti reinvestiram u zaposlenike u razvoj njihovih kompetencija i njihovog zadovoljstva, u otvaranje novih radnih mjesta i u sam tehnološki razvoj poduzeća“, naglasila je Lončar. 

Održano i on-line predavanje

Nakon održanog uživo u dvorani, slijedilo je prvo on-line predavanje, na kojem se predstavio Dražen Zeljković iz tvrtke ChoZen, koji ručno proizvodi čokoladne bombone. Istaknuo je važnost dizajna proizvoda, promocije te održavanja kvalitete proizvoda. 

Također preko Zoom aplikacije, javio se Stiv Kahlina sa suprugom Sanjom, s kojom vodi manufakturu Malo&Slatko koja je poznata po međunarodno nagrađivanim, ručno rađenim čokoladama Taman Artisian Chocolates. Istaknuli su autorsku kreativnost iz koje proizlaze autentični i jedinstveni okusi koji donose konkurentsku poziciju na tržištu, ali i pojasnili probleme s kojima se susreću u svojem poslovanju. 

Kao zadnji predavač, studentima se predstavio Domagoj I. Cerovac, vlasnik Muzeja čokolade Zagreb, koji je kroz vlastiti primjer dao naglasak na važnosti realizacije poslovne ideje te studentima savjetovao da uvijek budu originalni i odvažni jer ne postoji savršen tajming za poduzetništvo.


Tagovi

Studenska konferencija Chocopreneurship Čokolada Manufaktura Agronomski fakultet Zagreb


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.