• Aromatično bilje
  • 08.02.2016. 09:25

Od mediteranskog bilja do čajeva i kozmetike

U Zadru će biti održana radionica na kojoj će zainteresirani moći naučiti kako od aromatičnoga bilja napraviti ljekovite i kozmetičke proizvode.

Foto: pixabay.com
  • 259
  • 58
  • 0

U Zadru će se u petak 12. veljače 2016. u 17:00 sati u prostorijama Mjesnog odbora Jazine II u Molatskoj ulici bb (bivši studio Gradske televizije) održati radionica pod nazivom Praktični primjeri prerade ljekovitog i aromatičnog bilja.

Zainteresirani će imati priliku naučiti osnove sušenja bilja za pripreme čajeva i čajnih mješavina, te uz praktičan rad savladati osnove izrade macerata, tinktura, uljnih mješavina, balzama i melata te se upoznati s propisima vezanim uz kvalitetu sirovina i gotovih proizvoda, s ciljem stavljanja na tržište.

Hrvatski otočni proizvodi s otoka Silbe

Radionicu će voditi Marija Kuljerić, dipl.ing.biol. i apsolventica škole fitoaromaterapije na Strukovnom učilištu Krešimir u Zagrebu, koja je ujedno i nositeljica OPG-a koji se bavi proizvodnjom kozmetičkih i ljekovitih proizvoda na bazi ljekovitoga bilja otoka Silbe. Iz njezina brenda Miris Silbe već šest proizvoda nosi oznaku Hrvatski otočni proizvod.

Sudjelovanje na radionici je besplatno

Broj sudionika/ca je ograničen, a prijave se primaju do 11. veljače 2016. na e-mail: desk@ekozadar.hr ili broj 091/20-85-696. Radionica je besplatna i materijali za praktičan rad osigurani, a održava se u sklopu projekta "Poticanje poduzetništva kroz promociju alternativne poljoprivredne proizvodnje" (AlterPOP), potpomognutog i financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko-Zadar, a partner Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije. Projektne aktivnosti održavaju se i uz potporu zadarske Savjetodavne službe. Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 kn, od čega Europska unija financira čak 95% odnosno 274.436,00 kuna.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Zadar Ljekovito bilje Aromatično bilje Miris Silbe OPG Marija Kuljerić Eko-Zadar


Autorica

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi