Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekcija filma
  • 21.11.2013. 17:00

Očuvajmo hrvatsko sjeme

Projekcija filma "Neuništivo sjeme" održat će se u petak, 22. studenog u Zagrebu

  • 146
  • 13
  • 0

Besplatnu projekciju dokumentarnog filma Neuništivo sjeme možete pogledati u petak, 22. studenog s početkom u 19:00 sati, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1.

Dokumentarac se bavi sjemenom, točnije zakonima i međunarodnim ugovorima koji reguliraju proizvodnju i distribuciju sjemena i sadnog materijala, a predstavljaju ozbiljnu prepreku očuvanju tradicionalnih poljoprivrednih sorti i poljoprivredne bioraznolikosti.

Organizacije za zaštitu okoliša u Europi i svijetu, kao i brojne udruge poljoprivrednika, posljednjih godina sve glasnije upozoravaju da postojeće zakonodavstvo predstavlja ozbiljnu prijetnju poljoprivrednoj bioraznolikosti jer je gotovo isključivo orjentirano na masovnu, industrijaliziranu poljoprivredu.

Nepremostive birokratske prepreke muče i brojne hrvatske male proizvođače koji bi htjeli očuvati i distribuirati sjeme i sadni materijal tradicionalnih hrvatskih poljoprivrednih sorti.

Neposredni povod za prikazivanje ovog filma je proglašenje 2014. godinom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Osim toga, trenutačno je u tijeku donošenje nove EU regulative o sjemenu i sadnom materijalu koja, sudeći po trenutno dostupnim nacrtima, ne predstavlja korak naprijed. O svemu tome, po završetku projekcije, svi prisutni moći će raspravljati sa Sunčanom Pešak iz udruge ZMAG, aktivisticom transeuropske kampanje za poboljšanje ovog zakona.

Uz sve to, na predavanju ćete moći nabaviti i sjeme tradicionalnih poljoprivrednih sorti domaćih uzgajivača.

Više informacija možete saznati na: zelena-akcija.hr

Photo: svjetlo.com


Tagovi

Neuništivo sjeme ZMAG Sadni materijal Bioraznolikost Zelena akcija Sunčana Pesak

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]