Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lipicanci
  • 26.03.2024. 10:30
  • Brodsko-posavska, Slavonski Brod

Ocjenjivanje pastuha i kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja

Prijave se primaju do 15. travnja, objavila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Foto: Martina Pavlović (ilustracija)
  • 227
  • 52
  • 0

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu i ove godine nastavlja s ocjenjivanjem pastuha i kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana nacionalnim uzgojnim programom ove pasmine.

Kako su objavili, ocjenjivanje će se održati na prostoru Srednje škole Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu (Ivana Cankara 76):

  • 18. travnja (četvrtak) ocjena kobila s početkom u 9:00 sati
  • 19. travnja (petak) ocjena pastuha i ispit radne sposobnosti s početkom u 9:00 sati

Iz HAPIH-a ističu da obveza komisijske ocjene vrijedi za sve kobile oždrebljene 2014. godine i kasnije, a navedena praksa provodi se svake godine na prethodno definiranim punktovima.

Međutim, budući da ju u 2023. nisu bili u mogućnosti organizirati mole vlasnike koji imaju visoko ždrebne kobile i one koje su se nedavno oždrijebile da ih radi sigurnosti ne dovode na ocjenu u ovom terminu.

"Organizirat ćemo ocjenu kobila u jesenskom periodu, što je redovni termin, te molimo vlasnike da ih tada dovedu. Ždrebad takvih kobila upisat će se nakon ocjene kobila", objašnjavaju. 

Naveli su i da je kod ocjene pastuha bitno napomenuti sljedeće:

  • pristupiti ocjeni mogu pastusi koji su navršili četiri godine i stariji,
  • ocjeni mogu pristupiti i pastusi koji na prvoj ocjeni nisu odabrani, ali su dobili mogućnost pristupanja na drugu ocjenu,

Prijave se dostavljaju na adresu: Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Trg hrvatskih branitelja 18, 43000 Bjelovar, ili na mail adresu domagoj.tadic@hapih.hr

Također, moguće je i putem telefona na broj: 043/638 075 – Domagoj Tadić, dipl.ing ili 032/338 455 – Mario Šošić, dipl.ing.

Prijave se primaju do 15. travnja 2024., a prijavnicu ponađite u dokumentu ispod teksta. 


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Lipicanci Ocjenjivanje HAPIH Ocjenivanje kobila Ocjenjivanje pastuha


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]