• HAPIH
  • 10.11.2019. 18:00

Ocjenjivanje kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja

U slučaju izostanka ocjene, ždrebad takvih kobila neće se uvesti u registar lipicanske pasmine Republike Hrvatske, već će biti upisana u registar konja za uzgoj i proizvodnju.

Foto: HAPIH
  • 350
  • 48
  • 0

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u 2019. godini nastavlja s ocjenjivanjem kobila lipicanske pasmine privatnog uzgoja, a koja je propisana uzgojnim programom lipicanske pasmine u Republici Hrvatskoj. Ocjenjivanje kobila planirano je prema sljedećem rasporedu:

  • dana 21. studenog 2019. godine (četvrtak) u Državnoj ergeli Đakovo (zatvorena jahaonica) s početkom u 9 sati
  • dana 22. studenog 2019. godine (petak) u Državnoj ergeli Lipik s početkom u 9 sati

Obveza komisijske ocjene kobila stupila je na snagu za sve kobile oždrebljene 2014. godine i kasnije, a navedena praksa provodit će se svake godine na prethodno definiranim punktovima. U slučaju izostanka ocjene, ždrebad takvih kobila neće se uvesti u registar lipicanske pasmine Republike Hrvatske, već će biti upisana u registar konja za uzgoj i proizvodnju.

Prijavu grla za ocjenu potrebno je dostaviti na adresu: 

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Gudovačka cesta 1d, 43251 Gudovac, ili se može prijaviti telefonski na broj 043 638 075 – Domagoj Tadić, dipl.ing. ili na broj 032 338 455 – Mario Šošić, dipl.ing.


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Pročitaj više »

Tagovi

Kobile Ocjenjivanje kobila Lipicanci


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Našla u jednoj grupi. Slažete se? Hahha