Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ocjenjivanje vina
  • 26.10.2015. 11:35

Ocjenjivanje hrvatskih vina Vina Croatia

Prvo nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina "Vina Croatia", održava se od 24. do 26. studenog 2015.

  • 204
  • 11
  • 0

Udruženje vinarstva od 24. do 26. studenog 2015. godine organizira 1. Nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina pod nazivom Vina Croatia. Cilj je nacionalnog ocjenjivanja vina daljnja promocija hrvatskih vina, ali i jačanje konkurentnosti proizvoda vina na tržištu s preporukom potrošačima.

Vina će se ocjenjivati klasičnom metodom, 100 bodova u skladu pravilima organizacije International Organisation of Vine and Wine (OIV-a) i L’ Union Internacionale des Oenologues (UIOE-a). Rok do kojega se vinarije trebaju prijaviti jest 30. listopada 2015., a za dostavu vina 6. studenog 2015. Kotizacija za do pet uzoraka iznosi 150,00 kn po uzorku, a na svaki sljedeći uzorak ostvaruje se popust u visini od 20%.

Knjižice nagrađenih vina

Na osnovu zbirnih bodova postignutih pri ocjenjivanju, vinima se dodjeljuju sljedeća odličja: velika zlatna medalja, zlatna medalja i srebrna medalja te šampioni po kategorijama.

Ocjenjivanje će provoditi tri komisije koje čine po pet stručnih članova u svakoj komisiji, od kojih inozemne stručnjake čine tri člana (iz Njemačke, Francuske, Švicarske, Slovenije), dok su 2 člana iz Hrvatske. Važno je napomenuti da su rezultati ocjenjivanja temelj za izradu web stranice i brošure, odnosno knjižice nagrađenih vina s preporukom za potrošače.

Dodjela nagrada na VinoComu

S obzirom na to da se ocjenjivanje održava neposredno prije proglašenja pobjednika, i dodjeljivanje nagrada održat će se u hotelu Esplanada Zagreb 27. 11. 2015 godine, na festivalu VinoCom.

Poziv za sudjelovanje, Pravilnik ocjenjivanja i prijavnicu s uvjetima prijave za 1. Nacionalno ocjenjivanje hrvatskih vina Vina Croatia možete naći u prilogu, a pošaljite ju najkasnije do 30. 10. 2015. godine na elektroničku adresu poljoprivreda@hgk.hr ili na faks 01/ 4561 545.


Dokumenti


Tagovi

Ocjenjivanje vina Knjižice Vina Croatia Vinocom Šampioni Velika zlatna medalja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer