Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HDPOT
  • 27.09.2013. 09:01

Obradu tla treba prilagoditi klimatskim uvjetima

2. međunarodni znanstveni kongres

Foto: RGBStock.com
  • 290
  • 14
  • 0

"Svjedoci smo klimatskih promjena i velikih variranja klime, čak i unutar jedne godine kada se izmjenjuju razdoblja ekstremnih suša i visokih temperatura s ekstremno vlažnim razdobljima", rekao je prof. dr. sc. Danijel Jug s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, predsjednik HDPOT-a, organizatora ovog 2. međunarodnog znanstvenog kongresa, za Glas Slavonije.

HDPOT je hrvatska podružnica ISTRO-a, međunarodne organizacije koja se bavi proučavanjem obrade tla. Hrvatska je jedna od najaktivnijih podružnica ove međunarodne organizacije koja inače ima 30 ogranaka.

Tijekom dva dana, znanstvenici iz 16 država će kroz pet glavnih tema i 44 znanstvena rada prezentirati rezultate svojih istraživanja. Tijekom kongresa održat će se i okrugli stol koji za temu ima različite aspekte i pristupe prilikom prihvaćanja sustava reducirane i konzervacijske obrade tla.

Ova konferencija za cilj ima promovirati ispravne agrotehničke mjere u odnosu na recentne klimatske promjene gdje se nastoje promovirati metode konzervacijske i reducirane obrade tla koje štite tlo od degradacije, čuvaju tlo te aktiviraju bilošku komponentu tla.

Foto: RGBStock.com


Tagovi

Obrada tla Klima HDPOT ISTRO Kongres Agrotehničke mjere