Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 28.01.2009.

Oblica fest na Braču

  • 830
  • 40
  • 0

U organizaciji udruge maslinara Postira, a u suradnju sa mjesnom poljoprivrednom zadrugom, 24.siječnja 2009.u Postirama na otoku Braču organizirana je prva promotivno-edukativna manifestacija Dani masline i maslinovog ulja „Oblica fest-Postira“.

Manifestacija je organizirana radi promicanja uzgoja sorte masline oblica, proizvodnje, zaštite i plasmana postirskog maslinovog ulja, kao i provođenja stručnog usavršavanja maslinara.
Državni tajnik MPRRR-a gosp.Tonći Božanić dipl.inž.otvorio je manifestaciju na kojoj su sudjelovali mnogobrojni poljoprivrednici, članovi udruge i zadruge.

U okviru predavanja stručne savjetnice HZPSS-a Silvije Marušić, dipl.inž. na temu „ Aktualnosti u poticajima u poljoprivredi i kapitalnim ulaganjima za 2009.“ predstavljene su ključne aktivnosti koje Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja poduzima kroz mjere poticaja i potpora u poljoprivrednoj proizvodnji.

U nastavku edukativnog programa Sandra Petričević, dipl.inž. iz SMS-prehrambenog centra upoznala je maslinare o kojim čimbenicima treba voditi računa nakon berbe maslina ukoliko žele dobiti ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Nakon edukativnog dijela uslijedila je vođena degustacija maslinovog ulja, na kojoj su se maslinari upoznali sa pozitivnim i negativnim karakteristikama ulja.
Sigurno, najvažniji dio večeri bilo je proglašenje pobjednika, te dodjela diploma i svjedodžbi za ulja koja su kemijski i organoleptički analizirana za ovu manifestaciju.

Zlatnu medalju za maslinovo ulje na prvoj manifestaciji „ Oblica - fest-Postira“ osvojio je gosp. Teo Šantić.

Nakon dodijele diploma nastavljeno je druženje prisutnih uz degustaciju domaćih postirski i dolskih specijaliteta koje su predstavili domaći obrtnici i OPG-a, a kao dio bogate turističke ponude otoka Brača.

Odsjek HZPSS Splitsko-dalmatinske županije
Silvija Marušić, dipl.inž., stručna savjetnica


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U sklopu konferencije Lanci Održivosti - Goran Jeras, upravitelj Zadruge za etično financiranje, priča o benefitima zadrugarstva, ali i o primjerima uspješnih praksi u Hrvatskoj, i vani. Želite znati više o temi, podijeliti svoje iskustvo i... Više [+]

x