Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan planeta Zemlje
  • 29.04.2019. 15:00
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Obilježavanje Dana planeta Zemlje na splitskoj Rivi

Zaposlenici i članovi Udruge Sunce Split demonstrirat će odvojeno prikupljanje otpada i kompostiranje te će biti promovirani i prigodni informativni materijali za građane i igre za najmlađe.

Foto: Pixabay/Kalasancjusz
  • 274
  • 164
  • 0

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u organizaciji Grada Splita i Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, održat će se u utorak, 30. travnja s početkom u 17.30 sati na splitskoj Rivi.

Događaj se, navode iz Udruge Sunce Split, realizira kao dio aktivnosti EU projekta "Otpad nije smeće“ koji provodi Grad Split. Cilj obilježavanja Dana planeta Zemlje je promoviranje održivog gospodarenja otpadom, odnosno principa "smanji, ponovno koristi i recikliraj“. 

"U prigodnom programu na Rivi bit će predstavljeni radovi učenika koji su sudjelovali u nagradnom natjecanju u izradi kreativnih radova od prikupljenog otpada, pod nazivom "Prije i poslije – učenici za Dan planeta Zemlje 2019.“. Natjecanje je organizirano u sklopu projekta "Otpad nije smeće“, a poziv za sudjelovanje upućen je splitskim osnovnim i srednjim školama. Pobjednici će biti proglašeni u tri kategorije – učenici nižih i viših razreda osnovnih škola s područja grada Splita te srednjoškolci.

Kako bismo osvijestili javnost o velikoj količini otpada koji nastaje nepromišljenim korištenjem predmeta za jednokratnu ili kratkotrajnu upotrebu, na postavljenim štandovima uz učeničke radove posjetiteljima će biti prezentirana izrada stvari od dotrajalih materijala, a svi zainteresirani moći će sudjelovati u oslikavanju platnenih vrećica.

U cilju osvještavanja javnosti o potrošačkom načinu života kao jednom od ključnih uzroka gomilanja otpada, lošeg stanja u okolišu i iscrpljenih prirodnih resursa, bit će organizirana već tradicionalna rasprodaja rabljene dječje opreme i igračaka te odjeće za odrasle. Zaposlenici i članovi Udruge Sunce Split demonstrirat će odvojeno prikupljanje otpada i kompostiranje te će biti promovirani i prigodni informativni materijali za građane i igre za najmlađe", najavljuju iz Udruge.

Cilj samog projekta "Otpad nije smeće“ je educirati građanke i građane o održivom gospodarenju otpadom. U sklopu projekta bit će tiskani informativno-edukativni letci i brošura za građane, te organizirane edukacije, radionice, igrokazi za djecu, televizijske i radijske emisije te radio spotovi, izrada aplikacije, mrežne stranice te oglašavanje putem banera na internetskim portalima, kao i izrada animiranog filma te videa. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 2.861.524,75 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava Gradu Splitu iznosi 2.325.521,78 kuna, zaključuju u priopćenju.


Tagovi

Dan planeta Zemlja Otpad nije smeće Split


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

RURuP konferencija na #FAZOS nakon uspješno završenog Online tečaja o Perifernim ruralnim područjima.

Jedva čekam srpanj i studijsko putovanje u Grčku, u sklopu tečaja :)