Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Označavanje hrane
  • 14.03.2016. 16:30

Obaveze subjekata u poslovanju s hranom

ŽK Koprivnica organizira stručnu edukaciju: Obaveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani!

  • 602
  • 85
  • 0

Županijska komora Koprivnica i Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede RH, organiziraju edukaciju Obveze subjekata u poslovanju s hranom pri informiranju potrošača o hrani, u petak, 08. travnja, u 11 sati u velikoj dvorani ŽK Koprivnica. Prijaviti se možete do 6. travnja 2016. ovdje.

Na edukaciji će se objasniti propisi iz područja označavanja zapakirane/pretpakirane i nezapakirane/nepretpakirane hrane koji su na snazi u EU, odnosno Republici Hrvatskoj, s ciljem jednostavne i točne primjene odredbi propisa iz područja informiranja potrošača o hrani.

Edukacija za sve koji posluju s hranom

Subjekti će biti upoznati s načinom označavanja hrane u prijelaznom razdoblju, razlikama između Pravilnika o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane (Narodne novine, br. 63/2011, 79/2011 i 90/2013) i Uredbe (EU) br. 1169/2011 o informiranju potrošača o hrani te obveznim i dobrovoljnim informacijama o hrani.

Edukacija je namijenjena subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u pretpakiranom obliku (proizvođači, uvoznici, distributeri) subjektima u poslovanju s hranom koji potrošačima nude hranu u nepretpakiranom obliku (slastičarnice, pekare, trgovine, ugostiteljski objekti poput hotela, kampova, restorana, barova, objekata za catering i sl.), mjerodavnim inspekcijama te svim drugim zainteresiranim stranama koje sudjeluju u provođenju zakonodavnih uvjeta u području sigurnosti hrane.

Edukacija je besplatna

Predavačica će biti dr.sc. Sanja Kolarić-Kravar, voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike Ministarstva poljoprivrede RH.

Sudjelovanje na ovoj dvosatnoj stručnoj edukaciji je besplatno, a prijaviti se možete putem online prijavnice u nastavku, najkasnije do 06. travnja.


Tagovi

Označavanje hrane ŽK Koprivnica Poslovanje s hranom


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?