Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konferencija o turizmu
  • 22.09.2017. 20:00

O održivom turizmu na Plitvičkim jezerima

Na Plitvičkim jezerima će se 27. rujna održati konferencija "Izazovi i perspektive održivog turizma Hrvatske". Požurite s prijavama!

Foto: zimbo
  • 294
  • 18
  • 0

Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj, Mreža za održivi razvoj Hrvatske u supokroviteljstvu NP Plitvička jezera i Klastera Lika Destination organizira konferenciju na Plitvičkim jezerima 27. rujna 2017. godine u Hotelu Jezero s početkom u 11 sati.

Opća skupština Ujedinjenih naroda, održana 04. prosinca 2015. godine, rezolucijom je proglasila 2017. godinu Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj. Različitim manifestacijama i globalnim akcijama Svjetska turistička organizacija (UNWTO), vlade država kao i razne organizacije, obilježit će ovu godinu s ciljem unaprjeđenja održivog turizma kao doprinosa UN-ovoj Agendi 2030 za održivi razvoj.

Ovim obilježavanjima dodatno će se naglasiti važnost međunarodnog turizma za veću osviještenost o bogatom naslijeđu različitih civilizacija kao i bolje razumijevanje raznovrsnih kultura i njihovih vrijednosti.

Izazovi i perspektive održivog turizma Hrvatske

Akciji obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma za razvoj pridružila se i Mreža za održivi razvoj Hrvatske koja, zajedno s NP Plitvička jezera te Klasterom Lika Destination održava konferenciju pod nazivom "Izazovi i perspektive održivog turizma Hrvatske".

Program konferencije pronađite u dokumentu ispod teksta.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova te Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Predsjednik Mreže za održivi razvoj Hrvatske Tomislav Kovačević ističe značaj konferencije u vremenu kada u svijetu više milijuna ljudi na dnevnoj bazi putuju kao turisti, povezujući na taj način različite kulture svijeta. Posebno ističe gospodarski doprinos turizma u svijetu za sve zemlje, osobito za slabo razvijena područja koja su ranije bila siromašna i nepoznata sve dok ih nisu otkrili "turistički nomadi".

Lika netaknuti biser

Hrvatska predstavlja oazu za turiste iz cijelog svijeta a Lika, zajedno s primorskim dijelom, uistinu je netaknuti biser koji će tek doživjeti pravu turističku valorizaciju. Upravo zbog toga, dolazak brojnih stručnjaka iz turizma te čvrstih pobornika održivog razvoja, dati će snažan pečat putu kojim se treba razvijati hrvatski turizam. Ne zaboravimo da je turizam važan izvor prihoda domicilnog stanovništva a turisti kao privremeni stanovnici turističke destinacije svoje doživljaje temelje, osim na prirodnim ljepotama i ponudi, upravo na načinu života i običajima lokalnog stanovništva. Stoga se razvoju turizma treba pristupiti planski i dugoročno, vodeći računa o dobrobiti za sve.

Prijave za konferenciju otvorene su do ponedjeljka 25.09.2017. Do tada možete prijaviti svoje sudjelovanje na e-mail: ured@mzorh.hr

Foto: zimbo17bmw/pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Plitvička jezera Konferencija 2017 Turiam Međunarodni Lika Razvoj


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U ovom spektru nema banane kakvu sam danas ponijela za doručak ;)
Koji broj biraš?