Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 62. Seminar biljne zaštite
  • 05.01.2018. 10:30

O glifosatu, požarima i problemima na 62. Seminaru biljne zaštite

Na tradicionalnom 62. Seminaru biljne zaštite održat će se brojni okrugli stolovi na temu starih i novih problema u zaštiti bilja, o upotrebi glifosata, novim sredstvima zaštite, požarima u protekloj godini te brojnim drugim temama. Požurite, prijave su do 12. siječnja!

Foto: hdbz.hr
  • 1.069
  • 156
  • 0

Sve smo bliže druženju stručnjaka na tradicionalnom 62. Seminaru biljne zaštite koji će se održati od 06.-09. veljače 2018. u Opatiji u Grand Hotelu "4 opatijska cvijeta".

"Očekuje nas puno novosti i pregršt zanimljivih tema kroz okrugle stolove i prezentacije u određenim sekcijama. Vjerujemo da će i opet dvorane biti pune, da ćemo kroz razgovore i plodonosne rasprave iznjedriti zaključke na dobrobit cijele struke.

Uz puno rada naći ćemo vremena i za druženje, zabavu i veselje tijekom posebnih programa u kasnijim večernjim satima i naročito na svečanoj večeri uz dobru muziku i ples do ranih jutarnjih sati", ističe predsjednica Hrvatskog društva biljne zaštite prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić, koja će u 15 sati i otvoriti seminar.

O SZB, glifosatu i novim problemima

Seminar će započeti Okruglim stolom na temu "Primjena sredstava za zaštitu bilja - znanstveno ili emocionalno pitanje", a nastavit će se izlaganja na temu utjecaja EU zakonodavstva te upotrebi glifosata u poljoprivredi.

Drugi dan seminara, 07.02. predstavit će se novi i postojeći problemi u zaštiti bilja, a samo neke od tema bit će koprivina grinja, bolesti masline, voćaka, krumpirova zlatica, kukuruzni moljac te još mnogo toga.

Cjelokupni program i poziv na 62. Seminar zaštite bilja pronađite u dokumentima ispod teksta!

Nakon toga održat će se Okrugli stol pod nazivom "Rezistentnost - od sumnje do potvrde", nakon čega će se izložiti postojeći i novi projekti i njihov odraz na poljoprivredu u RH te napredne tehnologije - podrška integriranoj zaštiti bilja.

Izlaganja o bolestima šuma te požarima u 2017.

Bit će riječi i o šumarstvu, odnosno suzbijanju štetnika i bolesti određenih vrsta, o sanaciji šuma te požarima koji su nas pogodili u 2017. godini.

Svoja izlaganja održat će i stručnjaci Savjetodavne službe, gdje će obraditi teme poput pojave fitoplazme na uljanoj repici i kukuruzu, suzbijanju tripsa na plodovitom povrću , pojavi bolesti i štetnika na "Varaždinskom zelju", zaštiti jabuka, maslina te štetnika lijeske i kamilice. Nakon toga održat će se Okrugli stol pod temom "Zlatna žutica vinove loze u hrvatskim vinogradima".

U četvrtak u poslijepodnevnim satima sudionici će moći prisustvovati predstavljaju novosti iz fitomedicine, nakon čega slijedi rasprava i zatvaranje seminara.

Prijavite se do 12. siječnja!

Kako bi sve materijale pripremili točno i na vrijeme, popunite on-line registracijski obrazac ili da popunjeni Obrazac za prijavu i hotelsku rezervaciju pošaljete na adresu: Infomart Zagreb d.o.o., Nikole Tesle 10, 44000 Sisak ili telefax 044/522-167, 522-110 ili e-mail: marijana.jelic@infomart.hr najkasnije do 12. siječnja 2018. godine.

Program i poziv na 62. Seminar biljne zaštite pronađite u dokumentima ispod teksta.

Foto: hdbz.hr


Dokumenti


Tagovi

62. Seminar biljne zaštite Opatija Zaštita bilja Savjetodavna služba Izlaganja Stručnjaci