• Mjere ruralnog razvoja
  • 14.10.2016. 19:30

O dopunskim djelatnostima i sufinanciranju!

18. listopada 2016. u Nedelišću predavanje Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja!

  • 1.538
  • 76
  • 0

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba pozivaju na predavanje "Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja" koje će se održati u utorak, 18. listopada 2016. s početkom u 17 sati u dvorani MESAP-a u Nedelišću.

Predavanje se organizira s ciljem poticanja zapošljavanja na poljoprivrednim gospodarstvima, a stručnjakinje iz Savjetodavne službe iz Čakovca će svim zainteresiranima prezentirati dopunske djelatnosti (vrste dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, opći uvjeti obavljanja dopunske djelatnosti, potrebna dokumentacija za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti) te mjere ruralnog razvoja kroz koje je moguće financirati takve djelatnosti.

Sve o natječajima ruralnog razvoja

Najavit će tako aktualne mjere ruralnog razvoja, uvjete prihvatljivosti projekta i prijave korisnika na natječaj, potrebnu dokumentacija kod prijave projekta, planirane rokove objave natječaja.

Istraživanje "Moje mjesto u zajednici" u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije pokazalo je kako je prioritetna potreba poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale zaštita radničkih prava, poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja.

Međimurska županija je veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu kojoj se okreće sve veći broj ljudi. Razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može biti jedno od rješenja i za povećanje zaposlenosti, a na ovom predavanju dobit ćete sve potrebne informacije iz prve ruke.

Moje mjesto u zajednici

Ulaz je slobodan. Svi sudionici dobit će i svoj primjerak brošure "Moje mjesto u zajednici" koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog vezan uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno.

Brošuru možete pročitati i preuzeti klikom ovdje.

Projekt "Moje mjesto u zajednici" je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju "Demokratizacija i ljudska prava".


Tagovi

Predavanje OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijatelj šalje pozdrave iz daleke Kenije 👩🏻‍🌾🌞 uz idilicnu fotografiju :)