Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjere ruralnog razvoja
  • 14.10.2016. 19:30

O dopunskim djelatnostima i sufinanciranju!

18. listopada 2016. u Nedelišću predavanje Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja!

  • 1.575
  • 76
  • 0

LAG Međimurski doli i bregi, Udruga Zora i Savjetodavna služba pozivaju na predavanje "Dopunske djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu i sufinanciranje iz mjera ruralnog razvoja" koje će se održati u utorak, 18. listopada 2016. s početkom u 17 sati u dvorani MESAP-a u Nedelišću.

Predavanje se organizira s ciljem poticanja zapošljavanja na poljoprivrednim gospodarstvima, a stručnjakinje iz Savjetodavne službe iz Čakovca će svim zainteresiranima prezentirati dopunske djelatnosti (vrste dopunskih djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu, opći uvjeti obavljanja dopunske djelatnosti, potrebna dokumentacija za upis u Upisnik dopunskih djelatnosti) te mjere ruralnog razvoja kroz koje je moguće financirati takve djelatnosti.

Sve o natječajima ruralnog razvoja

Najavit će tako aktualne mjere ruralnog razvoja, uvjete prihvatljivosti projekta i prijave korisnika na natječaj, potrebnu dokumentacija kod prijave projekta, planirane rokove objave natječaja.

Istraživanje "Moje mjesto u zajednici" u sklopu istoimenog projekta koje je udruga Zora nedavno provela na području Međimurske županije pokazalo je kako je prioritetna potreba poticanje zaposlenosti i gospodarstva, gdje su se kao izuzetno važnima pokazale zaštita radničkih prava, poticanje razvoja samozapošljavanja, malog poduzetništva, obiteljskih tvrtki, OPG-ova i zadruga, te edukacija i pomoć kod traženja zaposlenja.

Međimurska županija je veliki poljoprivredni potencijal, posebice za ekološku poljoprivredu kojoj se okreće sve veći broj ljudi. Razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava može biti jedno od rješenja i za povećanje zaposlenosti, a na ovom predavanju dobit ćete sve potrebne informacije iz prve ruke.

Moje mjesto u zajednici

Ulaz je slobodan. Svi sudionici dobit će i svoj primjerak brošure "Moje mjesto u zajednici" koja objedinjuje sva mjesta i kontakte istih na kojima se građani/ke mogu javiti ukoliko imaju problem, prigovor, prijedlog vezan uz zdravstvo, gospodarstvo, inspekcije, komunalnu djelatnost, socijalna pitanja i slično na području Međimurske županije, ali i nacionalno.

Brošuru možete pročitati i preuzeti klikom ovdje.

Projekt "Moje mjesto u zajednici" je podržan od Fondova Europskog gospodarskog prostora, Kraljevine Norveške i Međimurske županije. Ugovor je potpisan sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a projekt je odobren na natječaju "Demokratizacija i ljudska prava".


Tagovi

Predavanje OPG


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]