Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okrugli stol
  • 19.04.2014. 10:00

O budućnosti eko i integrirane poljoprivrede u Zadru

Kao uvod u skorašnju 7. Agro Arcu održat će se okrugli stol na temu Budućnost ekološke i integrirane poljoprivrede u Zadarskoj županiji

Foto: depositphotos.com, Yaruta
  • 1.180
  • 75
  • 0

Budućnost ekološke i integrirane poljoprivrede u Zadarskoj županiji tema je okruglog stola koji će se kao uvod u skorašnju 7. Agro Arcu održati 29. travnja ove godine u 13 sati na prostoru tvrtke Telluris - Medin, na adresi Jadranska magistrala bb, Murvica u Zadru.

Na okruglom stolu raspravljat će se o tekućem stanju, mogućnostima i financiranju ekološke i integrirane poljoprivrede u zadarskoj županiji. Raspravi okupljenih proizvođača prethodit će uvodna predavanja Gordane Dragun, rukovoditeljice Savjetodavne službe - Podružnice Zadarske županije, Daniela Segarića, pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske Županije, Mateja Mikulića stručnog suradnika Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, Josipa Ražova, rukovoditelja sektora "Plantaža Vlačine" iz Maraske te Hane Medin, vlasnice poznatog zadarskog proizvođača ekološkog gnojiva, tvrtke Telluris-Medin d.o.o.

Okrugli stol organizira se s ciljem identificiranja problema s kojima se susreću ekološki proizvođači, informiranja o mogućnostima za razvoj poslovanja ekoloških poljoprivrednika i stvaranje tržišno zanimljivih proizvoda te s ciljem povezivanja sudionika u sustavu ekološke i integrirane poljoprivredne proizvodnje.

Koje će se teme obraditi na okruglom stolu?

U okviru Okruglog stola održat će se predavanja na teme:

  • Stanje i mogućnosti ekološke i integrirane poljoprivrede u Zadarskoj županiji
  • Financiranje ekološke i integriranje poljoprivrede u Zadarskoj županiji
  • Natura 2000 - prilika za održivu poljoprivredu
  • Ekološka i integrirana poljoprivreda - gdje smo sada?
  • Ekološka poljoprivreda u praksi

Udruga inovatora Hrvatske nedavno je i Zagrebu održala okrugli stol pod nazivom Inovacije i tradicija u službi održivog razvoja Hrvatske. Ovim okruglim stolovima udruga, uoči jedinog domaćeg sajma inovacija u poljoprivredi, želi potaknuti sve sudionike poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj na otvaranje ključnih tema za razvoj nacionalne poljoprivrede, među kojima su i inovacije, odnosno novi i tržišno zanimljivi proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te malih i srednjih poduzetnika.

Foto: depositphotos.com, Yaruta


Tagovi

Agro Arca Okrugli stol Eko proizvodnja Integrirana proizvodnja Zadar Gordana Dragun Daniel Segarić Matej Mikulić Josip Ražov Hana Medin Zadarska županija OPG


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.