Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Okrugli stol
  • 18.03.2014. 15:00

Okrugli stol inovacije i tradicija u poljoprivredi

OPG kao temelj hrvatske poljoprivrede, tradicija u proizvodnji hrane, poljoprivredne inovacije, zaštita proizvoda, samo su neke od tema koje će biti dotaknute na Okruglom stolu

Foto: sxc.hu
  • 371
  • 21
  • 0

Inovacije u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, obiteljska poljoprivredna gospodarstva kao temelj hrvatske poljoprivrede, obrazovanje odraslih u poljoprivredi, zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda oznakama kvalitete i izlazak iz prehrambene ovisnosti Hrvatske, samo su neke od tema Okruglog stola pod nazivom "Inovacije i tradicija u službi održivog razvoja poljoprivrede", koji će se održati 25. ožujka ove godine s početkom u 13 sati u Velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture u Zagrebu.

O navedenim temama govorit će Karmen Sinković i Edita Volar Pantić iz Ministarstva poljoprivrede, Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., Miroslav Kovač, stručni tajnik Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Život, Milan Husnjak, savjetnik ravnatelja Savjetodavne službe, Damir Matković, predsjednik Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta, Marko Bubaš, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske i Miljenko Šimpraga, profesor s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Uniji je potrebna opskrba kvalitetnom hranom, a Hrvatska ima potencijala!

"Pred hrvatskim proizvođačima hrane danas je ogromno tržište koje samo u Europskoj uniji broji više od 500 milijuna potrošača. Njima je potrebna pouzdana opskrba kvalitetnom hranom, a Hrvatska ima potencijal biti pouzdan opskrbljivač, no moramo obrazovati proizvođače i pripremiti ih za izazove koje to tržište nosi, moramo zaštititi svoje proizvode i ponuditi nova, inovativna rješenja na tržištu", ističe Miljenko Šimpraga, profesor s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te inicijator i moderator okruglog stola. Profesor Šimpraga dodaje kako "već danas imamo priliku povući velika sredstva iz Europske unije za istraživanje i inovacije u poljoprivredi, otvoreni su brojni natječaji počevši od programa Obzor 2020, no nećemo uspjeti bez dijaloga i suradnje akademske zajednice te državnih institucija s malim i srednjim poduzetnicima koji su nositelji našeg gospodarstva".

Koje teme će biti aktualne na Okruglom stolu?

U sklopu okruglog stola dotaknut će se sljedeće poljoprivredne teme:

  • OPG temelj hrvatske poljoprivrede, dr. sc. Miljenko Ernoić
  • Posebnosti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda kao rezultat tradicije u Republici Hrvatskoj, Karmen Sinković
  • Zaštita poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda posebnim oznakama kvalitete, Edita Volar Pantić
  • Prehrambena ovisnost Hrvatske i kako iz nje izaći, mr. sc. Miroslav Kovač iz udruge Život
  • Uloga Savjetodavne službe u razvoju poljoprivrede, mr. sc. Milan Husnjak
  • Obrazovanje odraslih u poljoprivredi - stanje i perspektive, Damir Matković
  • Inovacije - treća misija sveučilišta, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga
  • Agro Arca i njena uloga u razvoju poljoprivrede i prehrambene industrije, Marko Bubaš

Okrugli stol, koji u fokus gospodarskih rasprava stavlja poljoprivredu i proizvodnju hrane kao strateški važno gospodarsko pitanje, održava se u povodu obilježavanja Međunarodnog dana obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i uvod je u ovogodišnju AGRO ARCU, 7. sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji, koji će se od 9. do 11. svibnja održati u Biogradu na Moru.

Organizator okruglog stola, Udruga inovatora Hrvatske, poziva sve zainteresirane poljoprivrednike i proizvođače da im se priključe.

Foto: sxc.hu


Tagovi

Okrugli stol OPG Zagreb Inovacije u poljoprivredi Agro Arca Udruga inovatora Hrvatske Karmen Sinković Edita Volar Pantić Miljenko Ernoić Miroslav Kovač Milan Husnjak Damir Matković Marko Bubaš Miljenko Šimpraga


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]