Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinalies Internationales
  • 20.03.2014. 13:49

Novi uspjeh Vina Belje

Novi uspjeh Vina Belje na ocjenjivanju vina u Parizu

  • 155
  • 11
  • 0

Jedno od najznačajnijih svjetskih ocjenjivanja vina koje se ističe po svom sustavnom pristupu i kriteriju ocjenjivanja je svakako Vinalies Internationales koji se već 20 godina održava u Parizu.

Na ovogodišnji Vinalies stigla su vina iz cijeloga svijeta. Iz Hrvatske je na ocjenjivanju bilo ukupno 13 vina, od kojih su najbolje ocijenjena Vina Belje i to vrhunska graševina berbe 2012., vrhunska graševina berbe 2006. (arhivsko vino) te vrhunski cabernet sauvignon berbe 2009. koji su osvojili tri srebrne medalje.

Vina Belje

Graševina je najznačajnija sorta Vina Belje i jedna je od najznačajnijih svjetskih graševina po pitanju autentičnosti i specifičnosti zahvaljujući terroiru hrvatskoga Podunavlja. Na ocjenjivanje u Pariz, osim vrhunske graševine berbe 2012., enolozi Belja su poslali i arhivsko vino iz 2006. koje je prema ocjenama francuskih stručnjaka u izvrsnoj kondiciji pa će se do kraja godine naći u prodaji kao posebna limitirana serija od nekoliko tisuća boca. Izvrsnim rezultatom beljskog cabernet sauvignona hrvatsko

Podunavlje je potvrđeno kao idealna lokacija za proizvodnju iznimnih vina od ove svjetske sorte.

Prema riječima g. Franje Francema, jednog od ocjenjivača, Vinalies je specifičan po tome što u komisijama dominiraju enolozi čime se osigurava stručnost, a ujednačeni kriterij ocjenjivanja osigurava respektabilnost dobivenih odličja. Svaki ocjenjivač ima i obvezu pismeno opisati svako vino, pa sažetak opisa nekoliko ocjenjivača daje konačni opis svakog vina.

Najbolja vina s ocjenjivanja ulaze u godišnje izdanje “1000 vins du monde“ u kojem su osim opisa vina, navedene dobivene nagrade, cijena i kontakti proizvođača.

Na Vinalies Internationales se dodijeljuju isključivo zlatne i srebrne medalje, a osvojiti ijednu od ove dvije prestižne medalje donosi profesionalnu prepoznatljivost u vinskom svijetu te promociju vina potrošačima koji prate ovo važno ocjenjivanje kako u Francuskoj, tako i u svijetu.


Tagovi

Vina Belje Vinalies Internationales Graševina Cabernet sauvignon Franjo Francem