AgroKlub.com

\

Sajmovi & događanja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Sajmovi & događanja » Novi predsjednik Mreže za održivi razvoj

Novi predsjednik Mreže za održivi razvoj

Tugomir Majdak

Novi predsjednik Mreže za održivi razvoj

Datum: 27.02.2015. 09:00

Kategorija:

Sajmovi & događanja

Na skupštini je donesena odluka o osnivanju te pokretanju postupka za upis u registar udruga, ali izabrani su i članovi tijela upravljanja.

Osnivačka skupština Mreže za održivi razvoj Hrvatske održana je u četvrtak, 26. veljače u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici.

Sastanku su prisustvovali predstavnici županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, na čelu s pročelnikom Tugomirom Majdakom, predstavnici Hrvatske zajednice županija, LAG-ova s područja Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Vukovarsko-srijemske, Ličko-senjske, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te predstavnici značajnijih poljoprivrednih udruga.

U skladu s dnevnim redom, donesena je odluka o osnivanju te odluka o pokretanju postupka za upis u registar udruga. Također, usvojen je Statut i izabrani su članovi tijela upravljanja. Za predsjednika Mreže za održivi razvoj Republike Hrvatske jednoglasno je izabran Tugomir Majdak, dok su dopredsjednici predstavnici LAG-a Vuka-Dunav Nataša Tramišak te LAG-a Zrinska Gora-Turopolje Božidar Antolec.

Svi prisutni pozdravili su osnivanje civilne mreže LAG-ova i ostalih dionika koja je osnovana s ciljem zastupanja područja obuhvaćenih LAG-ovima i ostalih ruralnih područja u Republici Hrvatskoj gdje postoji interes za realizaciju LEADER pristupa i korištenje fondova EU, kako na nacionalnoj tako i međunarodnoj razini.

Broj pregleda članka: 169; Uspješnost članka: 8.45

Tagovi: Virovitica, Tugomir Majdak, Nataša Tramišak, Viroexpo 2015, Mreža za održivi razvoj, Registar udruga, Božidar Antolec, Fondovi EU, LAG-ovi

Ključne riječi članka: novi, predsjednik, mreze, za, odrzivi, razvoj, predstavnici, mreže, područja, razvoj, održivi, hrvatske, održivi razvoj