Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Greencajt festival
  • 26.05.2023. 15:50
  • Grad Zagreb, Zagreb

Novi nacionalni "greenlider" je Zvonimir Kalić i njegov OPG

Uručene su nacionalne nagrade za okoliš - Green Prix kojima je završeno treće izdanje Greencajt festivala

Foto: Gordan Svilar/Greencajt
  • 882
  • 96
  • 0

Dodjelom najprestižnije nacionalne nagrade za okoliš - Green Prix završeno je treće izdanje Greencajt festivala koji je ove godine okupio više od 2.000 posjetitelja, 80 međunarodnih i domaćih predavača i stručnjaka iz područja održivosti koji su u otvorenim debatama razgovarali o klimatskoj krizi. 

Tako je u kategoriji "Zeleni startup" pobjedu odnio Silvan – Natural Handmade Cosmetics, dok je u kategoriji "Na mladima svijet ostaje" pobjednikom proglašena IV. osnovna škola Bjelovar za projekt Drvokod.

Za najbolju "Zelenu inovaciju" žiri je najviše bodova dodijelio projektu WaterQ Ericssona Nikola Tesla, dok je u kategoriji "Misli globalno, djeluj lokalno" nagrađena Međimurska županija za certifikaciju za Green Destination. Najboljim u kategoriji za "Zelenu kampanju" proglašen je projekt Co2mpensating by planting agencije Hearth thinking&doing, a projekt Kaufland škola voća i povrća najbolji je u kategoriji "Utjecaj na zajednicu".

Kako ističu organizatori, među brojnim nominiranima, publika je za ovogodišnjeg nacionalnog greenlidera odabrala Zvonimira Kalića i njegov OPG Kalić.

Posebna nagrada organizatora ove je godine po prvi puta dodijeljena najinspirativnijem govorniku i otišla je u ruke Hrvoja Jurića, osobe koja svojim primjerom pokazuju koliko je važno slijediti svoj san. On je, naime, prodao sve što je imao kako bi u 133 dana na električnom biciklu i u pratnji svoja dva psa obišao svijet i prošao 29.000 kilometara.


Tagovi

Green Prix Greencajt festivala Nagrade za okoliš Zvonimir Kalić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).