Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Festival vina
  • 06.02.2014. 09:00

Novi festival vina – FestiWine Dubrovnik

Popularizirati domaća vina i osigurati im bolji plasman, a festival s godinama pretvoriti u tradiciju, želja je organizatora FestiWine-a

Foto: depositphotos, Scamp
  • 266
  • 21
  • 0

Hrvatska vinska scena dobiva još jedan festival, na kojem će hrvatski vinogradari i vinari, moći predstaviti svoja kvalitetna vina domaće proizvodnje. Prvi regionalni festival vina, pod nazivom FestiWine, održat će se krajem travnja u Dubrovniku.

Trodnevni festival, u trajanju od 24. do 26. travnja, s godinama bi trebao prerasti u tradiciju, nadaju se organizatori. Želja im je da se prije i poslije festivala organiziraju razni kulturno-zabavni programi, koji nisu nužno vezani uz vino, kako bi ovaj festival tijekom vremena postao razlog zbog kojeg turisti ciljano dolaze u Dubrovnik.

"Mi imamo tradiciju u proizvodnji vina dugu više od dvije tisuće godina, izvrstan proizvod i priču koja ide uz njega, imamo i masu turista koji nas posjećuju i krajnje je vrijeme da te dvije stvari povežemo", izjavio je na predstavljanju festivala Vido Bogdanović iz agencije Dubrovnik.

Drugi cilj organizatora je popularizirati domaća vina, koja su često nedovoljno ili uopće nisu zastupljena u ugostiteljskoj prodaji, a vinari se muče sa plasmanom. S tom namjerom, u sklopu festivala, organizirat će se brojne edukativne radionice namjenjene ugostiteljima i hotelijerima, kao i poslovni susreti i prezentacije vina namijenjene trgovcima i ugostiteljima.

"Spona između turista i vinara su baš ugostitelji, koje želimo educirati, kako bi oni na pravi način znali ponuditi i prodati domaća, izvrsna vina turistima, što trenutno nije slučaj", rekao je Bogdanović, dodajući kako se nada da će što više ugostitelja i vinara prepoznati ovu priliku.

Uz festival, predviđeno je i otvaranje prvog muzeja vinarstva i vinogradarstva na Pelješcu, kao i tematske ruralne staze koje promoviraju domaće proizvode i vino. Manifestaciju FestiWine organizira agencija Dunea uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, a sve u sklopu prekograničnog projekta interaktivnog razvitka vinarstva i turizma pod nazivom "Mreža vinskog turizma - WiNE". Projekt je to prekogranične suradnje Hrvatske i Crne Gore, započeo u ožujku prošle godine, u trajanju od 24 mjeseca. Ukupni proračun je 473.880 €, a hrvatskoj strani namjenjeno je 248.118 €.

Foto: depositphotos, Scamp65


Tagovi

FestiWine Dubrovnik Festival vina Vinarstvo Vinogradarstvo Vido Bogdanović Dunea


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo