Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šokadija Babina Greda
  • 13.05.2016. 12:30

Nema sela nad Babine Grede!

Manifestacije Dani kulina i sira, Konji bijelci, Bećarfest održavaju se pod zajedničkim nazivom - Nema sela nad Babine Grede!

  • 909
  • 42
  • 0

U Babinoj Gredi se već 35 godine održava manifestacija Konji bijelci kao najstarija kulturno-sportska zabavna manifestacija u Slavoniji vezana uz uzgoj konja lipicanaca. Manifestacija se održava druge nedjelje u mjesecu lipnju, od 10. do 12. lipnja 2016..

Od 2012. godine održava se festival bećarca Bećarfest: Alaj ću se kerit i bećarit u organizaciji Udruge Šokadija Babina Greda sa ciljem očuvanja, prenošenja i prezentiranja najpopularnijeg napjeva bećarca, na što obvezuje UNESCO-vo uvrštenje nematerijalnog kulturnog dobra na svjetsku listu zaštićene baštine.

Ujedno se potiču pjevačke skupine i tamburaški sastavi iz slavonskih županija na njegovanje tradicijskog napjeva, osvješćuju lokalne zajednice na njegovanje tradicijskih.

Dani kulina, sira i vina uz manifestacije Konji bijelci i Bećarfest

Pri istoj udruzi je u travnju 2015. godine formiran odbor za manifestaciju Dani kulina, sira i vina koja bi svojim sadržajem značajno upotpunila i unaprijedila dvije već tradicionalne manifestacije.

Namjera organizatora je da se kroz prezentaciju slavonsko-baranjskih i srijemskih autohtonih proizvoda, prvenstveno kulina, a i sira, potaknu domaći proizvođači i uzgajivači na organiziranu proizvodnju tih proizvoda koji bi doprinijeli razvoju turističkih potencijala općine, županije, mikroregije i gospodarskom jačanju svakog potencijalnog proizvođača.

Ove godine u razdoblju od 10. do 12. lipnja 2016. manifestacije se odvijaju pod zajedničkim nazivom: Nema sela nad Babine Grede.

Ove godine u sadržajnom smislu nema vina, ali će se u skoroj budućnosti trajno zaokružiti svi poželjni sadržaji u smislu održivosti manifestacije, uključujući i vino kao nezaobilazni detalj.

Prikupljanje domaćih uzoraka

U tijeku su Javni pozivi za prikupljanje uzoraka kulina/kulena, prijave za sudjelovanje ekipa u natjecanju kuhanja fiša i čobanca te poziv za izlaganje i prodaju vlastitih domaćih proizvoda, suvenira, rukotvorina i nakita na eko-etno-gastro sajmu u popratnom programu. Prijavnice se mogu preuzeti ispod teksta.

Detaljni program u prilogu.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Babina Greda Kulin Bećarfest


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?