Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dubrovnik FestiWine
  • 25.03.2017. 12:45

Ne propustite ovogodišnji Dubrovnik FestiWine!

Očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, vinokušnji, edukativnih programa te veselih druženja s vinarima i eminentnim vinskim stručnjacima.

Foto: Dubrovnik FestiWine
  • 557
  • 34
  • 0

Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se četvrtu godinu zaredom u Dubrovniku, u tjednu od 17. do 23. travnja 2017. godine, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i produkciji agencije "Dubrovnik PartneR" te potporu festivalskih partnera i sponzora.

Istinski zaljubljenici u vino, kojih je iz godine u godinu sve više i više, imat će priliku kušati neka od najboljih vina na jednom mjestu, sudjelovati u raznolikim i zanimljivim vinskim radionicama, biti dijelom bogatog off programa te družiti se s priznatim vinarima, iskusnim sommelierima i vinskim stručnjacima.

Promocija vinske kulture i autohtonih sorata

Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival Dubrovačko neretvanske županije, s ciljem promocije vinske kulture kao i autohtonih sorata Dubrovačko - neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta od strane enologa, istraživača, promotora i vinoljubaca.

"S procesom uspješnog repozicioniranja i promocije lokalnih vina u ukupnoj turističkoj ponudi Dubrovačko neretvanske županije, Dubrovnik FestiWine otvara svoja vrata vinarima iz ostalih vinorodnih krajeva Hrvatske i zemalja EU", naglašava župan Nikola Dobroslavić, osnivač i nositelj festivala Dubrovnik FestiWine. Tradicionalno, kao uvod u bogati program vinskog tjedna, svi posjetitelji festivala i Dubrovnika pozvani su da u okviru programa "Dubrovačka vinska setemana", posjete restorane, vinske i caffe barove s oznakom "Wine Friendly" te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja.

Kušajte neka od najboljih vina na Dubrovnik FestiWine-u!

Vrhunski ocjenjivački tim!

Festival otvara ocjenjivanje vina "FestiWine Trophy", u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s Predsjednikom žirija Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Na oduševljenje sponzora, prijatelja i ocjenjivačkog žirija festivala, i ove godine birat će se županijsko vino koje najbolje ljubi poznatu deliciju, Stonsku kamenicu, u sklopu programa "Blind date: in love with Ston Oyster".

Festival se nastavlja svečanom večerom "FestiWine Gala" na kojoj će se pobjednička vina s prošlogodišnjeg festivala pažljivo sljubiti s finim delicijama u režiji cjenjenih chefova: Fabriciom Vežnaverom i Petrom Obadom. Cjelokupan prihod večere namijenjen je stipendiranju edukacije mladih talenata u somelijerstvu i gastronomiji. Središnji program festivala, "Izložba vina" na kojoj će svoje najbolje proizvode predstaviti brojni hrvatski i međunarodni vinari, održat će se u petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine.

Program ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a

Dubrovačka vinska setemana/17.-23. travnja - svi posjetitelji Festivala pozvani su da posjete brojne restorane, hotele i cafe barove, te kušaju vrhunska regionalna vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja, po posebnim FestiWine cijenama.

FestiWine Gala, Hotel Dubrovnik Palace/20. travnja - autorska večera renomiranog kuharsko-somelijerskog tima kojeg čine: ugledni chefovi Fabricio Vežnaver i Petar Obad uz asistenciju prošlogodišnjih stipendista, Tihomira Antunovića i Đura Kravića; Aleksandar Noršić, naš poznati sommelier i član žirija Dubrovnik FestiWine Trophy; Ingrid Badurina, gastro novinarka. Cjelokupni prihod ovog vinsko gastronomskog spektakla namijenjen je edukaciji i daljnoj izobrazbi mladih kulinarskih talenata.

Središnja izložba vina, Lazareti/21. travnja

  • 11,00-13,00 sati - B2B (za izlagače i vinske profesionalce)
  • 13,00-14,00 sati - Svečano otvaranje DFW
  • 14,00-21,00 sati - Izložba otvorena za javnost; vinske radionice i vođene degustacije

Središnja izložba vina, Lazareti/22. travnja

  • 11,00-19,00 sati - Izložba otvorena za javnost; vinske radionice i vođene degustacije

Pozivaju se svi ljubitelji vina, kao i oni koji to žele postati, da dođu na četvrto izdanje Dubrovnik FestiWine-a, na kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Očekuje vas pregršt zanimljivih događanja, vinokušnji, edukativnih programa te veselih druženja s vinarima i eminentnim vinskim stručnjacima.

Autor: Željana Udovičić, Foto: Dubrovnik FestiWine


Tagovi

Dubrovnik FestiWine Izložba Radionica Degustacija Vina Vinari


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer