Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska manifestacija
  • 16.11.2017. 12:00

Ne propustite Dane otvorenih vrata peljeških podruma!

Dani otvorenih vrata peljeških podruma samo su jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 946
  • 151
  • 0

Sve je spremno za već 12. Dane otvorenih vrata peljeških podruma 2017. koji se ove godine održavaju 1. i 2. prosinca. Dani otvorenih vrata peljeških podruma održavaju se u organizaciji Udruge Plavac mali - Pelješac, Pelješki vinski puti, HGK -Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije pod pokriviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice županije te u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina.

Kako najavljuju iz udruge Pelješki vinski puti, uvažavajući činjenicu da hrana i vino postaju regionalna atrakcija, a ne samo uslužna djelatnost, u situaciji kada još do kraja nije izgrađen profil što je to hrvatsko vino koje bi bilo konkurentno ostalim vinima s nacionalnim obilježjem, nastavljaju informirati tržište o različitostima širokog spektra kvalitete vina koji izvire iz zemljopisnih i klimatskih specifičnosti ovog područja.

"Kolektivna želja je zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju naše županije, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina. Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac

Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam najači adut DNŽ-e. I pored svih aktivnosti nastavljamo i nadalje sa promocijama kako bi se unaprijedio razvoj cjelog područja te nam je cilj da se vino nađe na prvom mjestu u svim vinskim kartama restorana i hotela pogotovo u našoj županiji.

Plavac mali pravi je dragulj među našim autohtonim sortama! Plavac mali može dati i daje različite kategorije vina, pa se u svakom pogledu i smislu uvijek nađe za svakoga ponešto... i zato prijavite se i dođite na dvanaestu manifestaciju", stoji u najavi.

Program Dana otvorenih vrata peljeških podruma pronađite u dokumentu ispod teksta.

Foto: Pixabay/Free-Photos


Dokumenti


Tagovi

Pelješac Dani otvorenih vrata peljeških podruma Vino Manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).