Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 26.01.2023. 16:30
  • Osječko-baranjska, Lug

Ne propustite baranjski poljoprivredni sajam u Lugu - u fokusu je razmjena sjemena

Uz uživanja u proizvodima vinara, sirara, mljekara, pčelara, proizvođača voća i povrća, alkoholnih i suhomesnatih proizvoda, najavljena su i edukativna predavanja.

Foto: Marinko Petković
  • 1.437
  • 98
  • 0

Sajam proizvođača poljoprivrednih proizvoda iz Baranje, održat će se u Lugu ove subote, 28. siječnja. 

"Želimo približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima kao i informirati sve poljoprivrednike o drugim mogućnostima", najavljuju iz Poljoprivredne zadruge Rit koja u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Bilje sajam organizira u dvorištu hotela Lug s početkom u 10 sati.

Kako naglašavaju, glavna tematika je razmjena sjemena, a posjetitelji mogu uživati uz poznate i one manje znane vinare, sirane, mljekare, pčelare, proizvođače voća i povrća kao i proizvođače alkoholnih te suhomesnatih proizvoda.

Planirana su i predavanja koja će se održati od 10 do 14 sati. Tako će Teratehnopolis predstaviti aplikaciju za on line prodaju koja je u sklopu europskog projekta, ŽRA, Županijska razvojna agencija OBŽ održati predavanje na temu "Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i mogućnosti za poljoprivrednike", o Školskoj shemi govorit će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i to o pripremama OPG-a za prijavu. 

Selo Lug, podsjetimo, poznato je po začinskoj paprici pa i Paprikafestu, a sada možete uživati i u drugim delicijama cijele Baranje. 


Tagovi

Baranjski poljoprivredni sajam Poljoprivredna zadruga Rit Lug Sajam Baranjski proizvodi Predavanja Razmjena sjemena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]