Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam
  • 26.01.2023. 16:30
  • Osječko-baranjska, Lug

Ne propustite baranjski poljoprivredni sajam u Lugu - u fokusu je razmjena sjemena

Uz uživanja u proizvodima vinara, sirara, mljekara, pčelara, proizvođača voća i povrća, alkoholnih i suhomesnatih proizvoda, najavljena su i edukativna predavanja.

Foto: Marinko Petković
  • 1.437
  • 98
  • 0

Sajam proizvođača poljoprivrednih proizvoda iz Baranje, održat će se u Lugu ove subote, 28. siječnja. 

"Želimo približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima kao i informirati sve poljoprivrednike o drugim mogućnostima", najavljuju iz Poljoprivredne zadruge Rit koja u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Bilje sajam organizira u dvorištu hotela Lug s početkom u 10 sati.

Kako naglašavaju, glavna tematika je razmjena sjemena, a posjetitelji mogu uživati uz poznate i one manje znane vinare, sirane, mljekare, pčelare, proizvođače voća i povrća kao i proizvođače alkoholnih te suhomesnatih proizvoda.

Planirana su i predavanja koja će se održati od 10 do 14 sati. Tako će Teratehnopolis predstaviti aplikaciju za on line prodaju koja je u sklopu europskog projekta, ŽRA, Županijska razvojna agencija OBŽ održati predavanje na temu "Plan za industrijsku tranziciju Panonske Hrvatske i mogućnosti za poljoprivrednike", o Školskoj shemi govorit će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i to o pripremama OPG-a za prijavu. 

Selo Lug, podsjetimo, poznato je po začinskoj paprici pa i Paprikafestu, a sada možete uživati i u drugim delicijama cijele Baranje. 


Tagovi

Baranjski poljoprivredni sajam Poljoprivredna zadruga Rit Lug Sajam Baranjski proizvodi Predavanja Razmjena sjemena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]