Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Runjenje kukuruza
  • 24.10.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Natjecanje na sajmu OPG-ova: U minuti orunili gotovo 2,5 kg zrna kukuruza

Čak 35 natjecatelja okušalo se u runjenju kukuruza. Prvih su pet mjesta osvojili djelatnici FAZOS-ovog Zavoda za agroekologiju, ali se odrekli nagrada u korist studenata.

Foto: Renata Prusina
  • 539
  • 148
  • 0

Organizatori Sajma obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava sadašnjih i bivših studenata  - Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Studentski zbor FAZOS i ALUMNI Udruga bivših studenata i prijatelja fakulteta, svake godine posjetiteljima pripreme novo iznenađenje. Ove je godine to bilo natjecanje u runjenju kukuruza na koje se prijavilo čak 35 natjecatelja, od kojih je, za neke iznenađujuć, i veliki broj djevojaka.

Zanimljivo je da su se natjecale i dvije gostujuće studentice iz Erasmus programa, Rugjja Azizova iz Azerbajdžana iIi Laura Panero Vital iz Španjolske pa se može reći kako je natjecanje dobilo i međunarodni karakter. 

Sajam OPG-ova na FAZOS-u, riznica kreativnih proizvoda i neobičnih noviteta

Prvih su pet mjesta osvojili djelatnici FAZOS-ovog Zavoda za agroekologiju (Vladimir Zebec, Miroslav Lisjak, Zdenko Lončarić, Zoran Semaljac, Franjo Nemet) koji su u jednoj minuti orunili više od 2 kg zna kukuruza (najbolji 2,430 kg kukuruza), no svi su se odrekli nagrada u korist najboljih natjecatelja-studenata.

Odličan su posao odradili natjecatelji 

Tako je prvu nagradu u vidu vaučera za tri analize tla osvojio Stjepan Sekulić orunivši 1,997 kg zrna, drugu nagradu i dvije analize tla Goran Herman (1869 kg), a treću nagradu i jednu analizu tla Mirko Vukoja (1,796 kg). Za četvrto mjesto Ivana Draganić (1,784 kg) osvojila je Niktrobakterin inokulant za soju i majicu ICT projekta dok je Vilim Martinović za orunjenih 1,750 kg i osvojeno peto mjesto 'zaradio' jedino istu majicu.

Kako je bilo na natjecanju, pogledajte i u kratkom videu:


Fotoprilog


Tagovi

Runjenje kukuruza Fazos Sajam OPG-ova


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner