Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje orača
  • 19.07.2022. 13:30
  • Vukovarsko-srijemska, Berak

Najmlađi natjecatelj najbolji je orač u kategoriji plugova ravnjaka

U Berku su se ukrstili plugovi najboljih orača Vukovarsko-srijemske županije. David Aleksa i Josip Vinković plasirali su se na državno prvenstvo u oranju

Foto: Damir Rukovanjski
  • 741
  • 45
  • 0

David Aleksa je najbolji orač Vukovarsko srijemske županije u kategoriji plugova ravnjaka, dok je u oranju s plugovima premetnjacima prvak Županije Josip Vinković.

Ovo, 18. po redu prvenstvo u oranju održano je u selu Berak, a sudjelovalo je 13 orača u dvije skupine. Njih šest se natjecalo s ravnjacima, a sedam s premetnjacima. Natjecanje je vodio Đuro Cerovčec, predsjednik udruge orača, a goste je pozdravio i Darko Juzbašić, zamjenik pročelnika upravnog odjela za poljoprivredu i načelnik općine Tompojevci Milan Grubač, a kojoj i pripada selo Berak.

Nakon napetog i neizvjesnog natjecanja, u Domu kulture podijeljene su nagrade, plakete i pehari. Svi plasirani od četvrtog do šestog, odnosno sedmog mjesta dobili su priznanja i nagrade sponzora. No, oni najuspješniji dobili su i novčane nagrade kao i pobjednici pehar.

Najuspješniji u oranju plugovima ravnjacima su David Aleksa na prvom mjestu, dok su iza njega slijedili Luka Matajić na drugom i Đuro Lešić na trećem mjestu. Aleksa iz Berka je orao s traktorom Zetor i plugom Kverneland. Matajić koji je iz sela Drenovci je koristio također plug Kverneland, ali traktor Torpedo, dok je Lešić iz Bošnjaka orao s John Deere 6320, ali također plugom marke Kverneland.

U ovoj kategoriji još su se natjecali Zoran Simić iz Čakovaca s plugom Fusinar i traktorom IMT, Županjac Dominik Lenić s Lemkenom i traktorom Fendt, te Stanislav Kovačević iz Čakovaca s plugom Kverneland i traktorom John Deere. Iza prvaka u premtenjacima Josipa Vinkovića iz Bošnjaka, su bili Ivan Valentić iz Starih Mikanovaca na drugom, te Marko Jelić, također iz Bošnjaka na trećem mjestu. Vinković je orao s John Deere traktorom i plugom Rabe, dok je Valentić orao s Lemkenom i također John Deer traktorom. Trećeplasirani Jelić je imao plug Pottingen i traktor Zetor.

Iz Bošnjaka je u ovoj kategoriji bio i Tomislav Lešić s plugom Neimar i John Deereom, dok je iz istog sela došao i Ivan Jovanovac koji je za natjecanje koristio traktor John Deere. Iz Čakovaca je bio Nikola Margetić s McCormick traktorom, a iz sela Berak je bio Ivano Hudak s Claasom i plugom Vogel noot.

Natjecanje su podržali i tvrtke Lagro koja je osigurala majice za svim natjecateljima, Profiland i Vupik. Oranje je obavljeno na njivi Danijela Ella. Zanimljivost je i da je najmlađi natjecatelj David Aleksa iz Berka, ujedno i prvak. Dakle, pobijedio je mnoge puno iskusnije orače.


Fotoprilog


Tagovi

Berak Oranje Natjecanje u oranju David Aleksa


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije