Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 11.02.2009.

Najbolji proizvođači hrane i pića na jednom mjestu

Na izložbi u pulskom hotelu »Histria« nastupili su izlagači iz 16 hrvatskih županija, među kojima su najbrojniji bili iz Istarske županije

  • 556
  • 26
  • 0

U Puli je održana 16. gospodarska izložba »Histria«, koja je u dva dana predstavila dvjestotinjak izlagača s oko 1000 proizvoda. Na izložbi u hotelu »Histria« nastupili su izlagači iz 16 hrvatskih županija, među kojima su najbrojniji iz Istarske županije.

Ovogodišnja je izložba donijela dvije novine - održani su poslovni razgovori izlagača s trgovcima, hotelijerima, restoraterima i predstavnicima putničkih agencija, a izrađena je i web stranica izložbe kojom će se postići stalna prisutnost izložbe odnosno izlagača i njihovih proizvoda tijekom cijele godine (http://histria.hgk.hr).

Naime, vodeći se idejom stalne prezentacije izlagača i proizvođača, izložba će od sada pružati priliku trgovcima, ugostiteljima, profesionalnim kuharima, uvoznicima, distributerima i veletrgovcima, ali i drugim poslovnim subjektima, da upoznaju najbolje hrvatske proizvođače hrane i pića kao i dobavljače ugostiteljske opreme na jednome mjestu tijekom cijele godine. Osnovni cilj koji se želio postići bila je ideja stalne prisutnosti izložbe »Histria«.

»Dizajnom web stranica, izložba 'Histria' dobila je novi identitet koji odsad postaje njezin zaštitni znak. Posjećenost stranica dobit će se stalnim dopunjavanjem, objavljivanjem aktualnih vijesti iz područja koje pokriva izložba, objavom sličnih događanja kod nas i u svijetu. Tako će se proizvođači i njihovi proizvodi naći na samom vrhu pretraživanja«, rekla je direktorica HGK - Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić.

Istaknula je kako će se prijava proizvođača i dobavljača moći obaviti cijele godine popunjavanjem jednostavnog 'on-line' obrasca koji se nalazi na samom website-u. Bez ikakvih troškova osigurat će se i internetski marketing i onim proizvođačima koji dosad nisu imali vlastitu web promociju.
»Web portal 'Histria' mogao bi postati mjesto elektroničkog poslovanja malih, srednjih, ali i velikih proizvođača hrane, pića i ugostiteljske opreme, a izložbi dati i međunarodni značaj«, smatra J. Jaklin Majetić.

Izaslanica ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Božidara Pankretića, Edita Volar Pantić, istaknula je da Ministarstvo podržava manifestacije koje povezuju poljoprivredu i prehranu s ugostiteljstvom i trgovinom te za to izdvaja i novac.

Istarski župan Ivan Jakovčić rekao je da kvaliteta proizvoda znači konkurentnost, ali i šansu za opstanak.

»Kvaliteta je siguran opstanak i time se moraju voditi svi istarski, ali i hrvatski proizvodi, jer ulaskom Hrvatske u Europsku uniju konkurencija će biti velika te će samo vrhunski proizvodi moći opstati«, dodao je Jakovčić.

Organizatori, HGK - Županijska komora Pula, zadovoljni su ovogodišnjom izložbom posebice povezivanjem malih i srednjih proizvođača s turističkom privredom i trgovinom.

»Važno je poticati poduzetnike, oni su naša snaga. U samo dva poslovna dana otvorili su se prema svijetu. A nama je cilj prevladati ovo osjetljivo gospodarsko razdoblje«, zaključila je J. Jaklin Majetić.

Paola Albertini

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Djetinjstvo u prirodi 🍀🌼👣 #RuralFoto #priroda