Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani mladog maslinovog ulja
  • 20.11.2017. 18:00

Najbolje od maslinovog ulja, vina i gastro delicija!

Više od 20.000 posjetitelja obišlo je Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu!

Foto: Vedran Stapić
  • 479
  • 42
  • 0

Čak 110 izlagača i preko 20.000 posjetitelja impozantne su brojke koje su obilježile 13. Dane mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Međunarodna manifestacija u istarskom gradiću na jednom je mjestu tako tijekom tri dana okupila proizvođače maslinovog ulja na kojoj su se degustirala netom proizvedena mlada maslinova ulja uz široku paletu gastronomskih delicija.

Naravno, uz masline i maslinova ulja, bila su tu i dobra vina te ostala pića, ali i izvrsna hrana, autohtoni proizvodi. Ponuda gastronomskih delicija bila je uistinu bogata. Velika kuhinja pripremila je čak oko 8.000 obroka tijekom tri dana u Vodnjanu.

Maslinovo ulje i teran poslali u svemir!

Na meniju su se našli kiseli kapuz s domaćim kobasicama, posutice sa žgvacetom, lešada od boškarina sa šufiganim zeljem na mladom maslinovom ulju, pečeni svinjski but sa lešo kumpirom i mladim maslinovim uljem, šurlice sa šugom od divljači, marinirana zapečena svinjska rebarca s aromatiziranom palentom, grilirani svinjski lungić na kremi od kozjeg mlijeka...

Kraj gastronomske večeri obilježilo je tradicionalno pripremanje palačinki uz gradonačelnika Klaudija Vitasovića za sve posjetitelje. Bila je ovo ujedno i premijera, naveli su organizatori, jer su palačinke bile nadjevene s kremom od lješnjaka i čokolade po receptiru iz 1951. godine koji je realizirao chef Robert Perić i LF catering tim.

Svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja

Vodnjanština je već desetljećima područje proizvođača vrhunskih maslinovih ulja koja su rezultat rada vrijednih ljudi te zajedničke vizije i usmjerenosti prema izvrsnosti. Brojni su izlagači koji su i ove godine sa svojim maslinovim uljima ušli u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2018.

Šarići s eko uljem vodnjanske buže donose nagrade

Trinaestu međunarodnu manifestaciju Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu organizirao je Grad Vodnjan-Dignano, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Vodnjana-Dignano, LAG južne Istra, udruga Agroturist Vodnjan-Dignano, Poljoprivredna zadruga Vodnjan-Dignano te tvrtke Castelier i Contrada. Pokrovitelj manifestacije je Istarska županija, a glavni sponzori su Croatia osiguranje i tvrtka Fusio.

Foto: Vedran Stapić


Fotoprilog


Tagovi

Dani mladog maslinovog ulja Vodnjan Međunarodna manifestacija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?