• Proizvodi hrvatskog sela
  • 12.03.2018. 15:00

Najbolje od domaćeg na 17. sajmu "Proizvodi hrvatskog sela"

Zaljubljenicima u tradicijske prehrambene proizvode i pića predstavit će se vina, rakije, likeri, maslinova i bućina ulja, med, sirevi te suhomesnati proizvodi.

Foto: Facebook/Proizvodi hrvatskog sela Phs
  • 904
  • 122
  • 0

Već 17. sajam Proizvodi hrvatskog sela održat će se od petka do nedjelje (16. do 18. ožujka) na Pučkom otvorenom učilištu (Ulica grada Vukovara 68, Zagreb). Riječ je, najavljuju, o sajmu koji se prethodnih godina održavao u Boćarskom domu, a na kojem sudjeluju proizvođači najboljih domaćih proizvoda. Ovogodišnji će sajam okupiti šezdesetak proizvođača. Zaljubljenicima u tradicijske prehrambene proizvode i pića predstavit će, među ostalim, vina, rakije, likere, maslinova i bućina ulja, med, sireve te suhomesnate proizvode.

U petak će se posjetitelji moći upoznati s tradicijskim proizvodima od turopoljske svinje. Turopoljska svinja jedna je od najstarijih europskih pasmina svinja te autohtona hrvatska pasmina, nastala u Turopolju tijekom ranoga srednjeg vijeka. "Kako bi se proizvođače potaknulo na povećanje uzgoja,  brigu i očuvanje turopoljske svinje, u tijeku je projekt "Valorizacija tradicijskih proizvoda od turopoljske svinje" koji financira Europska komisija. Osim što promiču tradicijske proizvode, Proizvodi hrvatskog sela građanima omogućuju da dođu do domaćih visokokvalitetnih proizvoda kojih nema na policama trgovačkih lanaca", najavljuju organizatori.

Sajam je otvoren od petka do nedjelje između 9 i 20 sati, a ulaz za posjetitelje je slobodan.


Tagovi

Sajam Zagreb Proizvodi hrvatskog sela Turopoljska svinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi