Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecanje orača
  • 06.09.2015. 08:15

Najbolja u oranju Krapinsko-zagorska županija!

Završeno je državno natjecanje orača: Ivan Dugaja prvak Hrvatske u oranju konjima, Šebalj i Rekić drugi, a ukupno Virovitičko-podravska županija treća.

  • 310
  • 65
  • 0

Virovitičko-podravska županija u subotu, 5. rujna, po drugi puta nakon 2010. godine, bila je domaćin državnom natjecanju u oranju.

Natjecanje je održano u Borovi kraj Suhopolja, a u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije. Organizatori 13. natjecanja u oranju i 4. državnog natjecanja u oranju konjskim zapregama Republike Hrvatske su Virovitičko-podravska županija, Općina Suhopolje, Udruga orača Virovitičko-podravske županije i Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača.

Natjecanje u kišnim uvjetima

Kišobrani na natjecanju orača

Nazočnima su se na otvorenju natjecanja obratili načelnik Suhopolja Marijan Brlek, predsjednik HUONO-a Ivan Katalinić, predsjednik Svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, saborski zastupnik Josip Đakić i izaslanik Predsjednice RH župan Tomislav Tolušić. Svečanosti otvorenja još su nazočili predsjednica Skupštine VPŽ Ana-Marija Petin te zamjenici župana Sanja Bošnjak, Zdravko Dijaković i Igor Pavković.

Natjecanje je održano u kišnim uvjetima, ali unatoč tome natjecatelji su pohvalili i kvalitetu parcele i samu organizaciju.

Prvo mjesto u Čađavicu

Pobjednik 4. natjecanja orača RH konjskim zapregama je Ivan Dugaja iz Čađavice sa osvojenih 331 bod. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Despotoviću sa 297 bodova, a treće Mirku Majsecu sa 253 boda.

U kategoriji plugova premetnjaka prvo mjesto osvojio je Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije sa 206,5 bodova, drugo mjesto Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske sa 151,5 bodova, a treće Ivan Karavidović iz Brodsko-posavske županije sa 149 bodova.

Najbolja Krapinsko-zagorska županija

U kategoriji plugova ravnjaka prvo mjesto pripalo je Saši Višku iz Koprivničko-križevačke županije sa 178 bodova, drugo Radivoju Rekiću iz Virovitičko-podravske sa 153 boda, a treće Fran-Andreju Jalušiću iz Međimurske županije sa 129,5 bodova.

Ukupno po županijama najbolja je bila ekipa Krapinsko-zagorske županije, drugo mjesto pripalo je ekipi Koprivničko-križevačke županije dok je Virovitičko-podravskoj pripalo treće od ukupno 16 županija.

Natjecanje orača održano se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.


Fotoprilog


Tagovi

Kišni uvjeti Tugomir Majdak Igor Pavković Tomislav Tolušić Milan Bandić Ana-Marija Petin Sanja Bošnjak Marijan Brlek Ivan Katalinić Čađavica Suhopolje Natjecanje orača Konjske zaprege Ivan Dugaja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?