Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 29.09.2015. 13:20

Na zaradionici predstava novih hibrida kukuruza!

Usprkos nepovoljnoj proizvodnoj godini, Syngentini hibridi kukuruza pokazali su izvrsnu stabilnost prinosa i mogućnost da i u ovakvim uvjetima ostvare zadovoljavajući prinos.

  • 278
  • 13
  • 0

Syngentini terenski stručnjaci ovih dana organiziraju niz Dana polja Syngentinih hibrida kukuruza. Organiziraju se radionice u polju nazvane Syngentine (za)radionice. Jedna od prvih održana je 18. rujna 2015. u Pleterinici, u Požeško-slavonskoj županiji, na demonstracijskom polju u okviru skladišta Kooperacije Kutjevo d.d.

Okupilo se stotinjak zainteresiranih proizvođača koji su, uz već provjerene i dokazane hibride NK Lucius i NK Pako, imali priliku vidjeti najnoviji Syngentin selekcijski sortiment SY Arioso, SY Iridium, SY Dartona, SY Ulises, SY Kreon i SY Senko.

Syngentin terenski stručnjak Siniša Papaik napomenuo je kako su usprkos nepovoljnoj proizvodnoj godini, s vrlo malo ili bez oborina, Syngentini hibridi kukuruza pokazali izvrsnu stabilnost prinosa i mogućnost da i u ovakvim uvjetima ostvare zadovoljavajući prinos.

Syngentine (za)radionice u polju

Također je dodao da proizvođači zbog sve nepovoljnijih agroekoloških uvjeta proizvodnje iz godine u godinu, moraju biti svjesni kako je uz važnost pravovremene sjetve i odabira hibrida visokog potencijala prinosa, sve važnije uspjeti adekvatno riješiti korovnu floru. Pri tome je izbor herbicida u kukuruzu i njihov učinak iznimno bitna karika u lancu za ostvarenje punog genetskog potencijala. Syngentini herbicidi Lumax, Elumis Peak i novi Elumis Banvel omogućuju proizvođačima kukuruza odabir najbolje opcije za svoje polje.

Hibridi za siguran prinos

Kao hibride za ranije sjetve, ranije žetve i sigurne prinose, Siniša Papaik istaknuo je NK Lucius te nove hibride SY Iridium i SY Ulises. Rani hibrid iz grupe 300 za sve uvjete proizvodnje i za sjetvu na svim tipovima tla zasigurno je NK Lucius, brzo dozrijeva i možemo sa sigurnošću reći, najbrže otpušta vlagu.

Stabilnost, visok potencijal za prinos i brzo otpuštanje vlage SY Ulises čine idealnim izborom za proizvođače koji beru kukuruz u zrnu. Odličan je za ranije sjetve, čim se tlo ugrije na 8°C. Odlikuje ga i odlična oplodnja u sušnim uvjetima. SY Ulises, osim stabilnim i visokim prinosima, ističe se i vrlo lijepim završenim i zdravim klipom, zrno je crvenkaste boje i visoke hranjivosti. Vrlo sličan je i hibrid SY Iridium koji u ranim rokovima sjetve i žetve daje svoj najviši potencijal prinosa i kvalitete.

Novosti iz FAO grupe 400

Syngentin stručnjak Siniša Papaik proizvođačima je predstavio iz FAO grupe 400, uz već provjereni i dokazani univerzalni hibrid, i NK Pako te SY Senko, kao odličan izbor iz nove generacije visokoprinosnih hibrida. SY Senko je u pokusima i proizvodnji diljem Hrvatske pokazao i dokazao svoju stabilnost u svim uvjetima. SY Senko ima vrlo izražen stay green efekt, odlične je tolerantnosti na bolesti stabljike i klipa. Odlikuje ga visoka robusna i čvrsta stabljika s velikim klipovima. SY Senko je hibrid za intenzivnu proizvodnju na dobrim tlima gdje daje vrhunske rezultate, preporuča se za proizvodnju zrna, branje u klipu i ranu silažu.

Od sljedeće godine Syngenta, iz FAO grupe 400, na tržište uvodi novi hibrid iznimnih performansi, SY Kreon koji je u višegodišnjim pokusima pokazao stabilnost u različitim uvjetima proizvodnje i vrlo visok potencijal prinosa zrna. Posebno valja istaknuti kvalitetu i hranjivu vrijednost zrna. SY Kreon odlično reagira na intenzivnu gnojidbu i obradu tla.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Syngenta stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Zaradionice u polju Dan polja kukuruza Pleternica Požeško-slavonska županija Kooperacija Kutjevo Hibridi kukuruza NK Lucius NK Pako SY Arioso SY Iridium SY Dartona SY Ulises SY Kreon SY Senko Siniša Papaik Prinos kukuruza Herbici


Partner