Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 29.09.2015. 13:20

Na zaradionici predstava novih hibrida kukuruza!

Usprkos nepovoljnoj proizvodnoj godini, Syngentini hibridi kukuruza pokazali su izvrsnu stabilnost prinosa i mogućnost da i u ovakvim uvjetima ostvare zadovoljavajući prinos.

  • 293
  • 13
  • 0

Syngentini terenski stručnjaci ovih dana organiziraju niz Dana polja Syngentinih hibrida kukuruza. Organiziraju se radionice u polju nazvane Syngentine (za)radionice. Jedna od prvih održana je 18. rujna 2015. u Pleterinici, u Požeško-slavonskoj županiji, na demonstracijskom polju u okviru skladišta Kooperacije Kutjevo d.d.

Okupilo se stotinjak zainteresiranih proizvođača koji su, uz već provjerene i dokazane hibride NK Lucius i NK Pako, imali priliku vidjeti najnoviji Syngentin selekcijski sortiment SY Arioso, SY Iridium, SY Dartona, SY Ulises, SY Kreon i SY Senko.

Syngentin terenski stručnjak Siniša Papaik napomenuo je kako su usprkos nepovoljnoj proizvodnoj godini, s vrlo malo ili bez oborina, Syngentini hibridi kukuruza pokazali izvrsnu stabilnost prinosa i mogućnost da i u ovakvim uvjetima ostvare zadovoljavajući prinos.

Syngentine (za)radionice u polju

Također je dodao da proizvođači zbog sve nepovoljnijih agroekoloških uvjeta proizvodnje iz godine u godinu, moraju biti svjesni kako je uz važnost pravovremene sjetve i odabira hibrida visokog potencijala prinosa, sve važnije uspjeti adekvatno riješiti korovnu floru. Pri tome je izbor herbicida u kukuruzu i njihov učinak iznimno bitna karika u lancu za ostvarenje punog genetskog potencijala. Syngentini herbicidi Lumax, Elumis Peak i novi Elumis Banvel omogućuju proizvođačima kukuruza odabir najbolje opcije za svoje polje.

Hibridi za siguran prinos

Kao hibride za ranije sjetve, ranije žetve i sigurne prinose, Siniša Papaik istaknuo je NK Lucius te nove hibride SY Iridium i SY Ulises. Rani hibrid iz grupe 300 za sve uvjete proizvodnje i za sjetvu na svim tipovima tla zasigurno je NK Lucius, brzo dozrijeva i možemo sa sigurnošću reći, najbrže otpušta vlagu.

Stabilnost, visok potencijal za prinos i brzo otpuštanje vlage SY Ulises čine idealnim izborom za proizvođače koji beru kukuruz u zrnu. Odličan je za ranije sjetve, čim se tlo ugrije na 8°C. Odlikuje ga i odlična oplodnja u sušnim uvjetima. SY Ulises, osim stabilnim i visokim prinosima, ističe se i vrlo lijepim završenim i zdravim klipom, zrno je crvenkaste boje i visoke hranjivosti. Vrlo sličan je i hibrid SY Iridium koji u ranim rokovima sjetve i žetve daje svoj najviši potencijal prinosa i kvalitete.

Novosti iz FAO grupe 400

Syngentin stručnjak Siniša Papaik proizvođačima je predstavio iz FAO grupe 400, uz već provjereni i dokazani univerzalni hibrid, i NK Pako te SY Senko, kao odličan izbor iz nove generacije visokoprinosnih hibrida. SY Senko je u pokusima i proizvodnji diljem Hrvatske pokazao i dokazao svoju stabilnost u svim uvjetima. SY Senko ima vrlo izražen stay green efekt, odlične je tolerantnosti na bolesti stabljike i klipa. Odlikuje ga visoka robusna i čvrsta stabljika s velikim klipovima. SY Senko je hibrid za intenzivnu proizvodnju na dobrim tlima gdje daje vrhunske rezultate, preporuča se za proizvodnju zrna, branje u klipu i ranu silažu.

Od sljedeće godine Syngenta, iz FAO grupe 400, na tržište uvodi novi hibrid iznimnih performansi, SY Kreon koji je u višegodišnjim pokusima pokazao stabilnost u različitim uvjetima proizvodnje i vrlo visok potencijal prinosa zrna. Posebno valja istaknuti kvalitetu i hranjivu vrijednost zrna. SY Kreon odlično reagira na intenzivnu gnojidbu i obradu tla.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Syngenta stručnjacima na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Syngenta Zaradionice u polju Dan polja kukuruza Pleternica Požeško-slavonska županija Kooperacija Kutjevo Hibridi kukuruza NK Lucius NK Pako SY Arioso SY Iridium SY Dartona SY Ulises SY Kreon SY Senko Siniša Papaik Prinos kukuruza Herbici


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]