Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajmovi zdravog življenja
  • 13.08.2018. 15:00

Na sajmovima zdravog življenja Medni doručak, ali i mlijeko, jaja, brašno s oznakom "s hrvatskih farmi"

Posebni gosti bit će djeca nižih razreda osnovne škole kojima će biti poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.

Foto: Vedran Stapić
  • 334
  • 26
  • 0

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, Proizvodi hrvatskih farmi i polja, Hrvatski otočni proizvodi te proizvodi nosioci oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko kao i promicanja značaja razvoja organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam od 18. do 21. listopada organizira Sajmove hrane i zdravog življenja.

"Tema hrane prirodni je slijed, ali i potreba nadopune tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic svrstani u vrh europske ponude ovakvih tematskih događanja. Hrana kao posebna tema predstavlja posebnu dodanu vrijednost u izlagačkom i u konferencijskom dijelu.

Ovako okrupnjeni, Sajmovi hrane i zdravog življenja čiji profil je prodajno poslovnog i edukativnog karaktera, predstavljaju središnji nacionalni gospodarski događaj i najznačajniji tematski sajam u Jugoistočnoj Europi. Za sudjelovanje na Sajmovima hrane i zdravog življenja pozvani su izlagači svih grana prehrane i poljoprivredne proizvodnje: veliki, srednji, male i mikro tvrtke; institucije; LAG-ove (Lokalne akcijske grupe) i Strukovna udruženja", stoji u najavi sajmova. 

Uz bogati izložbeni dio, Sajmove hrane i zdravog življenja prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan prije svečanog otvorenja sajma organiziraju Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Posebni gosti, najavljuje se na stranici Hrvatske poljoprovredne agencije, bit će djeca nižih razreda osnovne škole kojima će biti poslužen Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka pripremljen od meda i ostalih domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i poljima, a koji nose neki od znakova Hrvatske poljoprivredne agencije: Mlijeko hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Brašno hrvatskih farmi.


Tagovi

Sajmovi zdravog življenja Organica APItera Mystic Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U ovoj radnji nastaje jedan proizvod utemeljen još 1569. godine i svojevrsni je brend zapada BiH, a kupuju ga i u Srbiji ;) Uskoro priča iz Varcar Vakufa, danas se ne zove tako :D