Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dan školskog mlijeka
  • 29.09.2021. 15:00
  • Grad Zagreb, Belovar, Sesvete

Na OPG-u Darko Grgat obilježen Svjetski dan školskog mlijeka

U Vladi i Ministarstvu činimo sve da zadržimo otkup i preradu te spriječimo gubitak svakog decilitra hrvatskog mlijeka, naglasila je ministrica Vučković na obilježavanju ovog dana.  

Foto: Ministarstvo poljoprivrede/poljoprivreda.gov.hr
  • 146
  • 54
  • 0

Svjetski dan školskog mlijeka, ove godine 22. po redu, obilježen je danas na farmi mliječnih krava OPG-a Darko Grgat. 

Prigodnom programu za djecu koji je uključivao upoznavanje s procesom uzgoja krava i dobivanja vrijedne tekućine, zajedno s članovima Hrvatske mljekarske udruge i proizvođačima, nazočila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. 

"U Vladi i Ministarstvu u sklopu širih napora da pomognemo sektoru stočarstva činimo sve da zadržimo otkup i preradu te spriječimo gubitak svakog decilitra hrvatskog mlijeka", naglasila je. 

Podsjetila je i da su u e-savjetovanje upućeni programi potpore sektoru mljekarstva, u okviru izmjena Programa ruralnog razvoja odobrena dodatna sredstva za dobrobit životinja u vrijednosti od 130 milijuna kuna, a do ukupnog iznosa od oko 220 milijuna kuna, te dodatnih 90 milijuna kuna za novu potporu za korištenje stajskog gnoja na oranicama. U izradi je i program pomoći sektoru stočarstva u okvirnoj vrijednosti od 150 milijuna kuna.

Također, osim provođenja redovnih mjera potpore, od početka izbijanja pandemije bolesti Covid-19, resorno Ministarstvo donijelo je i niz programa potpore, između ostalih i sektoru stočarstva, ukupne vrijednosti gotovo 450 milijuna kuna.

Ministrica je naglasila i važnost predloženih izmjena i dopuna Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme koje se odnose na poboljšanja u pogledu učinkovitijeg i transparentnijeg korištenja sredstava te proširenja liste prihvatljivih proizvoda s namjerom uključivanja većeg broja dobavljača i proizvoda kao i Zakona o poljoprivrednom zemljištu koji predstavlja dodatan poticaj razvoju sektoru, s obzirom da će stočarstvo biti jedan od prioriteta, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. 


Tagovi

Svjetski dan školskog mlijeka OPG Darko Grgat Marija Vučković Školska shema Potpore


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]