Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konjogojska izložba
  • 16.06.2022. 13:30
  • Sisačko-moslavačka, Sunja

Na Državnoj konjogojskoj izložbi šampioni pastuh Patrik i kobila Luna

Održana je XXVI. Državna konjogojske izložbe i Sajam zadrugarstva, obrta i turizma na Sajmištu u Općini Sunja.

Foto: Arhiva Marijane Petir
  • 373
  • 43
  • 0

Proteklog vikenda održana je XXVI. Državna konjogojske izložbe i Sajam zadrugarstva, obrta i turizma na Sajmištu u Općini Sunja.

Na izložbi su izložena ponajbolja grla naših autohtonih pasmina konja, a titulu šampiona Hrvatskog posavca odnio je pastuh Patrik, vlasnika Miroslava Carena iz Siska, dok je šampionka Hrvatskog hladnokrvnjaka kobila Luna sa ždrebetom, vlasnika Ivana Kosara iz Potoka.

Miroslav Caren: Nakon pobjede u Gudovcu nude preko 5.000 eura za Patrika, ali nema tih novaca

Predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu Marijana Petir i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, dodijelili su nagrade i priznanja najboljima.

U idućem programskom razdoblju 5 milijardi eura

"U državnom proračunu osigurana je potpora za uzgoj autohtonih pasmina konja radi očuvanja genetskog nasljeđa i biološke raznolikosti, a što je doprinijelo da se broj grla iz godine u godinu povećava", rekla je Petir i zahvalila svim uzgajivačima konja koji s velikom ljubavlju i predanošću brinu o našim autohtonim pasminama kao i očuvanju hrvatskog sela.

"U sljedećem proračunskom razdoblju za poljoprivredu i ruralni razvoj osigurano je 5 milijardi eura, no taj novac moramo programirati tako da dobijemo dodanu vrijednost", kazala je i navela kako je u tom procesu važno čuti što poljoprivrednicima treba da bi nastavili proizvoditi hranu za nas, a što treba stanovnicima sela da bi ostali živjeti na selu.

Dodala je da je važno autohtone pasmine konja, vožnju zaprega i našu bogatu kulturnu i tradicijsku baštinu staviti u funkciju ruralnog turizma što će doprinijeti očuvanju te baštine i osiguravanju dodatnih izvora prihoda za stanovnike sela.


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Državna izložba Konjogojstvo Šampioni Marijana Petir


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Trava sadrži sjeme koje daje visoko kvalitetne proteine i nezasićene kiseline koji su jako važni za životinje. Tek od sredine lipnja je sadržaj kalcija i fosfora u sijenu u optimalnom omjeru. Prvi otkos je najčešće grub i drvenast. U prolje... Više [+]