Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 16.04.2016. 19:15

Na Danima vina i cikloturizma od prvog dana!

Na Sajmu lova, ribolova i turizma su i izlagači koji u sklopu Dana vina, turizma i cikloturizma izlažu svoje tradicionalne proizvode. Obogaćen kozji sir i slavonski kulen samo su neki od njih.

  • 699
  • 36
  • 0

Na Sajmu lova, ribolova i turizma koji se održava na izložbenom prostoru Pampas, mogu se pronaći i izložbeni štandovi poljoprivrednika koji su došli prezentirati svoje tradicionalne proizvode. Među njima su i izlagači koji su sudjelovali, ili će tek sudjelovati na 8. Danima vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije.

Dani vina, turizma i cikloturizma započeli su u Đakovu, a nastavljaju se u Dalju, Belom Manastiru, Osijeku, Našicama, Belišću.

Posjetitelji će moći pogledati mnoge izložbe i iskusiti bogatu ponudu domaćih proizvoda, promociju vina i vinskih cesta, edukativne i tradicijske radionice, predstavljanje učeničkih zadruga, festival čokolade, zabavni i kulturno-umjetnički program. Cilj sajma je promoviranje bogate poljoprivredne tradicije.

OPG Đurković izlaže kozji sir

Bogata gastronomska ponuda

Ekološko poljoprivredno gospodarstvo Lehki proizvodi kozji sir. Otkrili su nam da otkako postoji sajam SALORI i Dani vina, turizma i cikloturizma, sudjeluju na njima od prvoga dana:

"Na tim manifestacijama sudjelujem isključivo sa kozjim sirevima, i to domaćim ekološkim sirevima. Prodaja je odlična, posjećenost je velika, i narednih godina očekujem ovako pozitivne rezultate. Družimo se s ostalim izlagačima, razmjenjujemo iskustva i dobivamo nove ideje za proizvodnju."

Vladimir Čorić, predsjednik Udruge kulinara Đakovački kulin: "Prvi puta ove godine sudjelujemo na ovakvoj manifestaciji. Očekujemo dobru prodaju. Posjetiteljima nudimo suhomesnate proizvode. Naša Udruga broji preko 60 članova. Prvi puta smo na sajmu i pokušat ćemo prezentirati naše slavonske delicije svim gostima na sajmu."

Nadaju se kako će biti puno posjetitelja, a pogotovo onih zainteresiranih za njihove proizvode.

Đakovački kulin predstavlja suhomesnate proizvode

OPG Đurković iz Marjančaca također proizvodi kozji sir. Raznih su okusa, s vlascem, paprikom, češnjakom, koprom, dimljeni, tvrdi sir, čime su privukli pažnju velikog broja posjetitelja sajma.

"Svake godine sudjelujem na Danima vina, turizma i cikloturizma i na SALORI-ju. Izlažemo proizvode i u Našicama, uskoro i u osječkoj Tvrđi. Zadovoljni smo prodajom na sajmovima, pogotovo kada smo u Tvrđi. Imamo svoje koze i siranu i već preko 25 godina radimo sir", otkriva nam Đurković.


Fotoprilog


Tagovi

SALORI Dani vina Turizma i cikloturizma Osječko-baranjska županija OPG Izlagači Kozji sir Kulin


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner