Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni sajam alternative
  • 14.10.2015. 11:10

Mystic slavi šesti rođendan!

Zagrebački Mystic, međunarodni sajam alternative i zdravog života ove godine slavi šesti rođendan od 15. do 18. listopada na Zagrebačkom Velesajmu!

  • 121
  • 5
  • 0

Zagrebački Mystic, međunarodni sajam alternative i zdravog života ove godine slavi šesti rođendan. Od 15. do 18. listopada na Zagrebačkom Velesajmu bit će održano 200 sati predavanja, radionica i seminara uz bio tržnicu koja se pokazala vrlo posjećenom na prošlogodišnjem sajmu.

2014. godine sajam je ugostio 180 izlagača na 7.500 m2 dok 2015. godina pokazuje trend rasta od 17% u izlagačkom dijelu sa 210 izlagača i 13% povećanje kvadrature sajma, 8.500 m2.

Ovaj sajam s ukupnim izlagačkim i programskim sadržajem ima status jednog od najvećih tematskih događanja u Europi, pored sajmova: Biofach u Nürnbergu kao najveći sajam takve vrste, zatim Narava i zdravje u Ljubljani, Altermed u Celju te Body, Mind & Spirit u Londonu. Na osam pozicija u tri paviljona bit će održano 200 sati predavanja, radionica i seminara uz bio tržnicu koja se pokazala vrlo posjećenom na prošlogodišnjem sajmu.

Novost je i međunarodna izložba pčelarstva

Uz dosadašnje teme ORGANICA, KrONOPLJA i ALTERNA, novost na ovogodišnjem Mysticu je 1. međunarodna izložba pčelarstva - APItera. Važnost pčela u eko sustavu Zemlje iznimno je velika, budući bez pčela nema oprašivanja, nema ploda, nema hrane, a time nema ni ljudi. Glavni partner APItere je Hrvatski pčelarski savez, uz pokroviteljstvo Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatskog apiterapijskog društva.

Stavljajući u fokus specifične vrste meda karakteristične za svaku našu županiju i regiju, otvara se mogućnost novog načina kreiranja robnih marki kojima hrvatski med i proizvodi od meda mogu biti tržišno prepoznati: med od mandarine, ružmarina, drače, vrijeska, lavande, uljane repice, amorfe, bagrema, kestena, meduna, lipe i dr. Pored proizvođača meda i mednih proizvoda, u izlagačkom dijelu su zastupljeni i proizvođači opreme za pčelarstvo, čime se izražava cjelovitost tematske ponude ove izložbe.

U suradnji s glavnim partnerom - Hrvatskim pčelarskim savezom, Hrvatskim apiterapijskim društvom i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom na APIteri organiziran je

  • APIškola - edukacijsko zabavni program za djecu vrtićke i školske dobi
  • APIsavjet - starost ne mora značiti bolest i nemoć
  • APIstruka - stručna predavanja za pčelare
  • APIterapija: Primjena apiterapije u veterinarskoj medicini

Stare sorte sjemenja

U sklopu Organice održat će se, u suradnji s Visokim gospodarskim učilištem iz Križevaca i Okrugli stol: Očuvanje i održivo korištenje hrvatskih tradicijskih sorti povrća uz prezentaciju starih sorti sjemenja na izložbenom prostoru za vrijeme sajma.

Radionice i savjeti o uzgoju industrijske konoplje

Održat će se Okrugli stol: Medicinska konoplja u Hrvatskoj - DA!, tri stručne radionice zanimljivih tema; konoplja u industriji, konoplja u medicini i farmaciji, konoplja kroz par projekata, kako do ostvarenja projekata, koje mogu pomoći svima koji se bave ili se namjeravaju zanimati konopljom kao biljkom, od uzgoja do prerade. Konoplja je energetska biljka u cijelom području uporabljivosti, tako da ove godine govorimo o njezinoj industrijskoj, kao i medicinsko-farmaceutskoj upotrebi.

ALTERNA - 11. Kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine

U okviru ovog područja standardna će biti prezentacija nekonvencionalnih metoda - prirodnih, energetskih i duhovnih i granična područja znanosti. Održat će se predavanje Vrijeme konačne odluke: Alternativna i komplementarna medicina u rukama kvalificiranih iscjelitelja ili liječničko farmaceutskih lobija?, čiji je organizator Hrvatsko udruženje za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED).

Subota popodne tradicionalno je rezervirana za Krešimira Mišaka i goste: Dorino Manzin - Kolo godine; Nikola Duper - Piktogrami u usjevima; Elvis Popović - Viktor Schauberger i Tehnologija implozije.

Koncert biljaka

Muzika biljaka je rezultat više od 40 godina istraživanja u Federaciji Damanhur u Italiji vezanih za senzibilitet i inteligenciju biljnog svijeta. Danas je moguće komunicirati s biljkama pomoću patentiranog uređaja koji detektira razliku u električnoj aktivnosti između korijena i lista, prevodi u signal i pretvara u zvuk. Rezultat je iznenađujući i moći ćete se uvjeriti sami u to - na sajmu MYSTIC. U prilogu pronađite i kompletan progam predavanja!


Dokumenti


Tagovi

Međunarodni sajam alternative Mystic KrONOPLJA ALTERNA ORGANICA APItera Izložba pčelarstva Konoplja Projekti Poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]