Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni forum
  • 27.09.2016. 16:30

Mogućnosti financiranja agroturizma za mlade!

O mogućnostima financiranja agroturizma za mlade poljoprivrednike 2. listopada 2016. u Otočcu!

  • 1.876
  • 91
  • 0

Forum "Mogućnosti financiranja agroturizma za mlade poljoprivrednike" održava se u nedjelju, 2. listopada 2016. godine od 10 do 12 sati u Otočcu.

Gosti predavači će prezentirati konkretne mjere (Mjera 6. "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.) i mogućnosti kroz izvore financiranja za mlade poljoprivrednike te im ukazati na mjere i potencijale koje mogu iskoristiti za razvoj poslovanja, povećanja životnog standarda i uspješnog poslovanja u ruralnim krajevima.

Na Forumu će sudjelovati i mladi poljoprivrednici iz Ličko-senjske županije, te na praktičnim primjerima pokazati kako uspješno razviti poslovanje korištenjem sredstava iz EU fondova s naglaskom na izazove s kojima su mladi poljoprivrednici trenutno suočeni.

Gradska farma i OPG

U isto vrijeme, organizirana je i Gradska farma (City Farm) u Otočcu, 2. listopada 2016. (Trg dr. Franje Tuđmana od 9 do 19 sati). Važnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose upravo obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja će se zajedno sa svojim proizvodima i domaćim životinjama koje uzgajaju - tamo predstaviti.

Na prodajno-izložbenoj manifestaciji Gradska farma, proizvođači iz Ličko-senjske će ponuditi domaći med i sir građanima na degustaciju i prodaju, a uzgajivači domaćih životinja izložit će ovce, koze, telad i pulad te posjetiteljima predstaviti blago autohtonih pasmina, bogatstvo prirode i podneblja našeg sela.

Uz bogat i edukativan sadržaj na Gradskoj farmi, predstavit će se uspješni mladi poljoprivrednici, prezentirati kako izgleda jedan dan na farmi mladog poljoprivrednika, te ukazati na važnost kvalitetne prehrane u svakodnevnom životu. Najmlađi će imati priliku sudjelovati u tradicionalnim društvenim igrama.


Tagovi

Zajednička poljoprivredna politika Forum


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]