Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Davor Romić
  • 10.03.2016. 18:30

Ministar Romić na OPG-u mladog Marijana Balića

Davor Romić u posjetu Slavoniji! Vukovarsko-srijemska kao najistočnija županija bit će prva točka odakle će ministar Romić krenuti u obilazak svih hrvatskih županija.

Foto: eppgroup
  • 4.181
  • 981
  • 0

Marijan Balić, mladi poljoprivrednik koji se bavi proizvodnjom bijelog luka iz Ilače u Vukovarsko-srijemskoj županiji ugostit će na svojem OPG-u ministra poljoprivrede Davora Romića. To će istovremeno biti i prvi posjet novoizabranog ministra jednom poljoprivrednom gospodarstvu.

Vukovarsko-srijemska kao najistočnija županija bit će istovremeno prva točka odakle će ministar Romić krenuti u obilazak svih hrvatskih županija. Na taj način se želi upoznati s izazovima pred kojima se nalaze hrvatski poljoprivrednici, a koji su specifični za svaku pojedinu županiju. To će mu pomoći kako bi odluke koje će donositi, ali i politike koje će provoditi bile u skladu s potrebama poljoprivrednih proizvođača i stanovnika hrvatskih ruralnih područja, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministar će se sastati i s proizvođačima štićenih povrtlarskih sorti poput ozimog cerićkog češnjaka, slavonskog niskog zelenog graha te proizvođačima šparoga i štićenih suhomesnatih proizvoda poput slavonskog kulena/slavonskog kulina, vinskim klasterom Srijem Ilok, sirarima kao i članovima Svinjogojskog klatera CroPig.

Dio odgovornosti je i na Ministarstvu

Balićev OPG bavi se proizvodnjom bijeloga luka, a proizvodnja ovoga neizostavnog sastojka mnogih tradicionalnih jela i suhomesnatih delicija, gotovo je zanemariva u usporedbi s nacionalnim potrebama i jedna od proizvodnji na kojoj treba inzistirati.

Sam Marijan, opisali su ga u Ministarstvu, primjer je mladog čovjeka koji se nakon završetka fakulteta vratio na zemlju i od nje odlučio živjeti, a rezultat njegova truda, rada i odricanja trebao bi poslužiti kao primjer drugima budući je ostanak mladih u ruralnim područjima jedan od prioriteta Vlade. Dio odgovornosti, ističu, leži i na Ministarstvu poljoprivrede te jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a korištenjem sredstava Programa ruralnog razvoja imamo mogućnost, ali i dužnost oplemeniti ruralne prostore te ih učiniti mjestima poželjnim za život i rad.

Sastanak sa vukovarsko-srijemskim županom i proizvođačima

Prilikom posjete najistočnijoj hrvatskoj županiji ministar Romić održat će sastanak i s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem kojemu će nazočiti i predstavnici Savjetodavne službe, Hrvatske poljoprivredne agencije, HGK-Županijske komore Vukovar, razvojne agencije te LAG-ova, ali i proizvođači štićenih povrtlarskih sorti poput ozimog cerićkog češnjaka, slavonskog niskog zelenog graha te proizvođači šparoga i štićenih suhomesnatih proizvoda poput slavonskog kulena/slavonskog kulina, vinski klaster Srijem Ilok, sirari, kao i članovi Svinjogojskog klatera CroPig.

Foto: eppgroup


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Davor Romić Ministar Vukovarsko-srijemska županija Božo Galić Župan Marijan Balić Bijeli luk Poljoprivreda Proizvodnja


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)