Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 10.04.2018. 18:00

Međunarodni poljoprivredni sajam po 85. put u Novom Sadu

Jubilarni, 85. Međunarodni poljoprivredni sajam bit će održan od 15. do 21. svibnja na Novosadskom sajmu. Kao i svake godine, očekuje se bogat program.

Foto: Novosadski sajam
  • 1.332
  • 134
  • 0

Najveća i najznačajnija smotra agrara u središnjoj i jugoistočnoj Europi, Međunarodni poljoprivredni sajam, bit će održan jubilarno, 85. put na Novosadskom sajmu, od 15. do 21. svibnja.

Za nastup na Sajmu prijavile su se tvrtke iz 28 zemalja. U odnosu na prethodnu godinu bit će značajno više firmi iz Turske, Ukrajine i Italije, a predstavit će se i kompanije iz Rusije, Velike Britanije i Luksemburga, koje prošle godine nisu bile prisutne. Ponudu će promovirati i tvrtke iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Francuske, Grčke, Nizozemske, Hrvatske, Indije, Izraela, Kine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švicarske.  

Nacionalna izložba stoke 2018

I ove godine bit će organizirana Nacionalna izložba stoke, koja će prikazati najbolje primjerke iz domaćeg uzgoja. Do sada je prijavljeno više od 1.600 živih eksponata. Sva prijavljena grla prolaze i veterinarske kontrole, a potom će se znati točan broj onih koja će biti predstavljena na Poljoprivrednom sajmu. Ove godine posjetitelji će prvi put imati priliku vidjeti belgijsko plavo govedo. Bogat program predviđen za Dan stočara podrazumijeva i tradicionalni defile stoke na Manježu i aukciju najboljih primjeraka domaćeg genofonda. Neće izostati ni Izložba sitnih životinja. Na Manježu su planirana i konjička natjecanja u preponskom jahanju i vožnji zaprega. 

Ulaznice za Poljoprivredni sajam koštaju 600 dinara (oko 40 kuna). Za one koji na Novosadski sajam dođu u okviru kolektivne posjete, u grupama većim od 15 osoba, cijena je 400 dinara (oko 25 kuna). Učenici i studenti, također u organiziranim posjetima, plaćaju 200 dinara (13 kuna), koliko košta i ulaznica za umirovljenike i djecu od sedam do 12 godina.

Ekološka hrana, pivo i vino

Na novoj i većoj lokaciji, u Hali 6, bit će održane i izložbe ekoloških proizvoda i proizvoda s oznakom geografskog podrijetla, a bit će predstavljene i srpske kraft pivare.  Bit će održan i Proljetni festival vina na kojem će 18. i 19. svibnja oko 100 izlagača promovirati najbolja, najljepša i najkvalitetnija vina i rakije s ovih prostora.

Mehanizatori poklanjaju dva traktora i frezu

Na Izložbi poljoprivredne mehanizacije, uz članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije i firme koje posluju u Srbiji, strojeve i opremu predstavit će i švicarske, njemačke, talijanske, turske, rumunjske, ukrajinske i slovenske kompanije.  U Nagradnoj igri za posjetitelje s kupljenim ulaznicama pripremljena su dva traktora. Darovatelj traktora Belarus 622 i roto freze Hisarlar je Agropanonka, a traktora John Deere 5045 d firma Kite DOO.

Poslovni susreto
Poslovni AgroB2B susreti

Mnogobrojni stručni i poslovni skupovi, kao i ocjena kvalitete

Konferencije, poslovni i stručni skupovi, savjetovanja, promocije i prezentacije posvećene agraru, u kongresnom centru Master, pratit će događaje na izložbenim prostorima 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Bit će organizirani i AgroB2B susreti

U 2018. godini se obilježava i 130 godina ocjenjivanja kvalitete. Proizvodi i usluge se pred Poljoprivredni sajam vrednuju u 30 robnih grupa. Posebna čast najuspješnijima na ocjenjivanju kvalitete bit će ukazana na Večeri šampiona. 


Tagovi

Novosadski sajam Poljoprivredni sajam 2018 Nagradna igra Ulaznice Program Nacionalna izložba stoke 2018


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]