Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Floraart
  • 06.06.2014. 12:20

Međunarodna vrtna izložba u Zagrebu

Na jezeru Bundek u Zagrebu je održan 49. Floraart - međunarodna vrtna izložba, jedna od najvećih u ovom dijelu Europe. Floraart je svojom, gotovo pola stoljeća dugom tradicijom, postao znak identiteta grada Zagreba.

  • 58
  • 3
  • 0

Na Floraartu se predstavio 149 hrvatskih i 11 izlagača iz sedam zemalja svijeta, Francuske, Slovenije, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke i SAD. Izložbu je posjetilo 150.000 obožavatelja cvijeća, koje je privukao ne samo besplatan ulaz, nego i velika ponuda cvijeća, grmlja i drveća (uključujući i voćke), gnojiva, raznih sorti zemlje, alata, kemikalija, sjemenki, keramike. Izložba je održana na 30 hektara vanjske i 3.000 m2 natkrivene površine. Tijekom pet dana su se održavala razna natjecanja, između ostalih i Floristički hrvatski kup poljoprivrednih škola u aranžiranju cvijeća. Svaki dan je bilo moguće prisustvovati na nizu predavanja, prezentacija, radionica, kulturnih programa. Na dječjim predstavama, djecu je oduševio mini Zoološki vrt. Također, gastronomska ponuda je bila bogata. Tu je bio i vlakić koji je posjetitelje besplatno vozio po Bundeku, koji je svake godine u ovo doba pun boja, mirisa i ljepote.
Prva izložba cvijeća u Zagrebu se počela održavati davne 1891. godine, a na Bundeku 2006. godine. Pedeseti puta će otvoriti svoja vrata iduće 2015. godine i biti će puna noviteta. Kao i prethodnih godina će se održavati u vrijeme proslava Dana Zagreba, obećavaju organizatori.


Tagovi

Bundek Floraart Besplatan ulaz Floristički hrvatski kup Mini Zoološki vrt Noviteti Dan Zagreba Cvijeće


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.