Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konzervacijska poljoprivreda
  • 16.05.2016. 12:30

Međunarodna konferencija o konzervacijskoj poljoprivredi

Međunarodna konferencija o konzervacijskoj poljoprivredi i održivoj upotrebi zemlje održava se 31. svibnja 2016. u Budimpešti, Mađarska.

Foto: pixabay.com
  • 699
  • 31
  • 0

Međunarodna konferencija o konzervacijskoj poljoprivredi i održivoj upotrebi zemlje održava se 31. svibnja 2016. u Budimpešti, Mađarska.

Konzervacijska poljoprivreda predstavlja sustav uzgoja biljaka koji se temelji na minimalnom narušavanju tla obradom zemlje, a prakticira se na preko 155 milijuna hektara diljem svijeta, što pokriva više od jedne desetine svjetskih obradivih površina.

Najveća ekspanzija takvog oblika zemljoradnje dogodila se u sjevernoj i južnoj Americi, Australiji, Novom Zelandu, nekim dijelovima Azije i Afrike. U usporedbi s tim, prihvaćanje konzervacijske poljoprivrede u Europi nije teklo tako brzo, unatoč degradaciji tla koja je posljedica neodrživog sustava upravljanja zemljištem.

Degradacija tla utječe i na područja europskog kontinenta, posebno u semiaridnim regijama. Očekuje se i povećanje površina na kojima je tlo narušeno erozijom. Poboljšanje tehnika konzervacijske poljoprivrede stoga može ponuditi odmak od ovakvog crnog scenarija. Znanstvena istraživanja i praksa rezultirali su novim saznanjima na polju održive poljoprivrede primjenjivim u današnjoj proizvodnji.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Međunarodna konferecija Konzervacijska poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]