Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinodar
  • 15.05.2015. 15:50

Međunarodna izložba vina i Vinodar 2015!

Službeno otvaranje Vinodara je 5. lipnja u dvorcu Janković. Osmodnevna manifestacija o vinu privuče u Daruvar svaku godinu sve više posjetitelja.

  • 411
  • 37
  • 0

Grad Daruvar u suradnji s Daruvarskom vinskom cestom i Turističkom zajednicom Daruvar Papuk organizira od 31. svibnja do 7 lipnja 2015. 17. međunarodnu izložbu vina i sajam tradicionalnih proizvoda Bjelovarsko-bilogorske županije Vinodar 2015. Svečano otvaranje zakazano je zakazano za 5. lipnja.

Ova izložba vina se permanentno odvija do 1999. godine i čini najvažniju manifestaciju Grada Daruvara, njegovih vinara i šire okolice. Bogatstvo ponude vina, sajam tradicionalnih proizvoda, stručna predavanja i mnogo drugih zabavnih događaja garancija su dolaska velikog broja ljudi iz cijele regije.

Osmodnevna manifestacija će biti popraćena raznim edukacijskim, zabavnim i kulturnim događajima. Izložba vina će se odvijati u dvorcu Janković, te sajam tradicionalnih proizvoda i obrta od 05. do 07. lipnja na gradskom glavnom trgu uz bogatstvo dodatnih sadržaja.

Na inicijativu organizacijskog odbora Vinodara i proizvođača vina okupljenih u Udruzi Graševina Croatica odlučeno je da Vinodar bude i mjesto regionalnog ocjenjivanja Sauvignona uz ocjenjivanje i izlaganje vina drugih sorata.

Cilj je da manifestacije koje imaju tradiciju održavanja, a potpomugnute su od strane Ministarstva poljoprivrede i drugih institucija, na ovaj način dobiju na dodatnoj važnosti, da se programski obogaćuju a i pomalo specijaliziraju.

Uzorke vina, koji su se zaprimali 23. i 24. travnja će ocjenjivati stručno povjerenstvo isto kao i etikete, koje se trebale dostaviti do 15. svibnja. Organizator za sve učesnike izložbe priprema katalog s rezultatima ocjenjivačke komisije, koji će se prezentirati na otvorenju izložbe 5. lipnja 2015. Pripremljena su stručna predavanja o proizvodnji te očuvanju i ocjenjivanju vina, foto festival Vino Klik, tri velika koncerta grupa: Vatra, Opća opasnost a Begini i puno drugih zanimlivosti.

  • Ponedjeljak - srijeda 1. - 2.6. predavanja o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina te očuvanju i ocjenjivanju (godišnje ih vrednovati na 200).
  • Srijeda 3.6. Vino KLIK foto festival, zumba i Jazz show, Večer vinara
  • Četvrtak 4.3. Vino KLIK foto festival, predavanja o uzgoju vinove loze i proizvodnji vina, edukativna kušaonica "Moje vino je najbolje"
  • Petak 5.6. Službeno otvaranje, obilazak izložbe, kušaonica vina, izložba slika, koncert Vatra
  • Subota 6.6. Likovna kolonija, Vinodarska povorka (mimohod kroz grad), Folklorni nastupi, Koncert Opća opasnost,
  • Nedjelja 7.6. Predstavljanje starih zanata, Zumba i Skok party, Biciklistička ruta - VinoTour, Koncert grupe Begini.

Fotoprilog


Tagovi

Međunarodna izložba vina Vinodar 2015 Daruvar Bjelovarsko-bilogorska županija Sajam tradicionalnih proizvoda i obrta Sauvignon Udruga Graševina Croatica


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.