Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani maslina
  • 27.04.2016. 12:30

Maslinarski marendin - Dođi, kušaj, pomozi!

U sklopu manifestacije 18. Međunarodni Dani masline Zadar 2016. održat će se i Maslinarski marendin, koji će osim gastronomskog, imati i humanitarni karakter.

Foto: park plaza mom/bigstockphoto.com
  • 531
  • 24
  • 0

U sklopu manifestacije 18. Međunarodni Dani masline Zadar 2016. održat će se i Maslinarski marendin, gdje će uz 500 porcija variva, posjetitelji na vođenim degustacijama moći kušati i naučiti razlikovati dobro od lošeg ulja.

Osim degustacije, manifestacija ima i humanitarni karakter gdje će se sakupljati dobovoljni prilozi za konzumirana jela i pića na Forumu za pomoć Odjelu za ginekologiju OB Zadar za kupnju uređaja office histeroskopa neophodnog za liječenje maternice.

Sljubljivanje ulja i sira

Otkad se pročulo za Maslinarski marendin, javljaju se mnogi, žele sudjelovati, uključiti se u program, kaže Benito Pucar, predsjednik Organizacijskog odbora 18. Međunarodnih Dana masline Zadar 2016., koji će se održati 29. i 30. travnja u Zadru i na otoku Ugljanu.

Maslinarski marendin je jedna od novosti programa ovogodišnjeg punoljetnog izdanja Dana maslina. Program je pomogao osmisliti zadarski novinar, a u posljednje vrijeme i maslinar Nedjeljko Jusup. Radi se, pojašnjava Pucar, o zanimljivoj gastonomskoj priredbi, koja će se odvijati na Forumu, u petak 29. travnja s početkom u 11 sati.

Glavnu ulogu ima poznati zadarski kuhar Renato Kraljev. On će s učenicima Hotelijersko ugostiteljske i turističke škole pripremati tradicionalno jelo - varivo od leće, slanutka i orza za oko 500 osoba. Uz ovu tradicionalnu deliciju "iz liburnskih vremena" posjetitelji će na vođenim degustacijama moći kušati i naučiti razlikovati dobro od lošeg ulja. Paralelno će se odvijati i sljubljivanja ulja i sira sa sve boljim ravnokotarskim vinima.

Manifestacija ima i humanitarni karakter

Od sirara svoje sudjelovanje već je potvrdila Sirana Gligora, kao i većina poznatijih vinara s područja Zadarske županije - Masvin, Škaulj, Kraljevski vinogradi, Vina Poljak. Upita za sudjelovanje iz dana u dan je sve više. Mnogi žele doći, predstaviti svoje proizvode, računajući da će Maslinarski marendin, osim sudionika Dana masline, na Forum privući veliki broj naših sugrađana kao i gostiju koji će tog dana boraviti u Zadru.

Javljaju su i klape, plesne i folklore skupine koje bi željele nastupiti na Forumu tijekom Maslinarskog marendina.

Prema riječima dr. Mataka ova humanitarna akcija najvjerojatnije će završiti velikim koncertom estradnih zvijezda u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert organizira Klub zadarskih studenata u Zagrebu koji tako obilježava 20-tu obljetnicu postojanja, a prikupljena novčana sredstava bit će darovana zadarskom Odjelu za ginekologiju u svrhu kupnje spomenutog uređaja, neophodnog u dijagnozi i liječenju patologije maternice.

Foto: park plaza mom/bigstockphoto.com


Tagovi

Dani maslina Zadar Benito Pucar Marendin Humanitarni karakter OB Zadar Manifestacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]