Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Manifestacija
  • 22.03.2014. 11:00

Marko Polo festival pisme i vina Korčula 2014.

Sunce, more, vino i zvuk dalmatinske pjesme u sklopu Marko Polo festivala pisme i vina 2014. na otoku Korčula

  • 417
  • 65
  • 0

Sredinom mjeseca srpnja Korčulom će dominirati zvuk dalmatinske pjesme i miris dobrog vina. Naime, u razdoblju od 11. do 13. srpnja 2014. godine u starogradskoj jezgri Grada Korčule održat će se 19. međunarodni Marko Polo festival pisme i vina.

Korčula, poznatija kao otok sunca, vina i bogate prošlosti pravi je dragulj Jadrana, prepun zaljeva i otočića, borove šume i maslinika, ljekovitog bilja i cvijeća. Na Korčuli je i rodna kuća Marka Pola. Jedna od posebnosti Korčule je i viteška igra Moreška, koja se također odigrava u mjesecu srpnju, u spomen na turske napade na Korčulu.

Otok Korčula jedinstven je i po svojim vinima, koja će biti predstavljena u sklopu festivala. Osobito se Korčulani ponose svojim bijelim vinima, i to autohtonim sortama, čija tradicija uzgoja vuče još od vremena starih Grka. Poznata je Korčula po uzgoju sorte:

  • Grk - čiji su vinogradi smješteni na pjeskovitim terenima uz mjesto Lumbarda
  • Pošip - sorta bijelog grožđa, koja se uzgaja na jugu Korčule, u Smokvici i Čari

Organizator poziva sve zainteresirane vinare i vinogradare, kao i glazbene izvođače, neka se najkasnije do 30. travnja 2014. godine prijave za sudjelovanje na festivalu. More, konoba, sunce, valovi, vino i dalmatinske pjesme - jednostavno jedno bez drugoga ne ide. Stoga, posjetite Korčulu - otok Marka Pola i bogate kulturne baštine, i uživajte u zvucima dalmatinske pjesme sljubljene sa okusima vina u sklopu 19. međunarodnog Marlo Polo festivala pisme i vina.

Više informacija o uvjetima prijave možete saznati na: www.marcopolofest.hr


Tagovi

Marko Polo festival Festival pisme i vina Korčula Grk Pošip Manifestacija Moreška Vino


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!