Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HGK Osijek
  • 07.06.2015. 16:00

Mađarski poljoprivrednici u Slavoniji i Baranji

Djalatnici Županijske komore Osijek će izaslanstvu mađarskih gopodarstvenika i poljoprivrednika pokazati neke od najsuvremenijih i najpoznatijih poljoprivrednih tvrtki i farmi u Slavoniji i Baranji.

  • 305
  • 33
  • 0

Članovi Udruge poljoprivrednih proizvođača županije Pest, smještene u središnjoj Mađarskoj u blizini Budimpešte, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Osijek, boravit će od 08. do 10. lipnja 2015. godine u Osječko-baranjskoj županiji.

Mađarsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika petnaest tvrtki, zadruga te nekoliko privatnih proizvođača, najprije će u Dardi posjetiti tvrtku Belje d. d. te farmu muznih krava Topolik. Potom će otići do farme Mitrovac u općini Čeminac, koja se osim proizvodnjom mlijeka bavi i stakleničkom proizvodnjom rajčica, a u sklopu koje je i bioplinska elektrana.Također će obići vinske podrume i vinograde Belja te Park prirode Kopački rit.

Belje Farma Mitrovac

Domaćini će goste iz mađarske odvesti i do općine Jagodnjak odnosno tvrtke Fermopromet, vlasništo obitelji Kišpal, koja se u prvome redu bavi proizvodnjom i otkupom ječma, pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i šećerne repe te obići njezine skladišne i silosne kapacitete u Majškim Međama, Dardi, Suzi i Kneževim Vinogradima kao i lovište u Bolmanu.

Posljednjega dana boravka u Hrvatskoj, mađarsko će izaslanstvo posjetiti Erdutske vinograde te Županijsku komoru Osijek, gdje će se susresti s predstavnicima Udruge poljoprivrednih proizvođača Baranjska brazda.


Tagovi

Županija Pest Mađarska Budimpešta HGK Osijek Osječko-baranjska županija Darda Belje d.d. Topolik Mitrovac Čeminac Bioplinska elektrana Vinski podrumi Kopački rit Jagodnjak Fermopromet Obitelj Kišpal Majške Međe Suza Lovište Bolman Erdu


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.