• Florijana
  • 21.09.2015. 15:30

Ljubitelji cvijeća ne propuštaju Florijanu

Svake godine smo sve zadovoljniji. Stvara se poseban odnos mladih prema cvijeću, a grad nam postaje sve ljepši. Na ovaj način zajedno s građanima podižemo razinu kulture življenja

Foto: mojarijeka.com
  • 149
  • 12
  • 0

Cvjetni festival, pod nazivom Florijana, održava se i ove godine u Rijeci, po jubilarno deseti puta. Na pješačkom mostu kod hotela Continental od 24. do 27. rujna posjetiteljima će se predstaviti brojni proizvođači ukrasnoga bilja.

Upravo zbog velikog izbora proizvoda, ali i stručnih radionica i predavanja, Florijana je postala nezaobilazna manifestacija svim ljubiteljima cvijeća.

Podižemo kulturu življenja

Osim mogućnosti nabavke cvijeća, posjetitelji će moći saznati savjete o uzgoju i primjeni zaštitnih sredstava. Mirjana Brickweg, iz udruge Ideja LUX Rijeka prošle je godine naglasila važnost ovog festivala upravo zbog dobrog odaziva posjetitelja, ali i proizvođača. "Dođite i pogledajte kakve se sve sadnice nude, ukrasite svoje okućnice, da nam grad lijep bude", poručila je Brickweg te nastavila kako je kroz manifestaciju stvorena sinergija i povjerenje.

"Svake godine smo sve zadovoljniji. Stvara se poseban odnos mladih prema cvijeću, a grad nam postaje sve ljepši. Na ovaj način zajedno s građanima podižemo razinu kulture življenja", poručuju iz Gradske uprave za poduzetništvo.

Dodjela priznanja za najljepše okućnice

Već tradicionalno, bit će dodijeljena priznanja vlasnicima najljepše uređenih okućnica grada Rijeke, a u sklopu manifestacije bit će upriličene izložbe i nastupi.

Organizator ove izložbene manifestacije, prodajnog i edukativnog karaktera su Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

Foto: mojarijeka.com


Tagovi

Florijana Izložba cvijeća Ukrasno bilje LUX Rijeka Mirjana Brickweg Najljepša okućnica


Autorica

Marina Bošnjak

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB