Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPŠSS
  • 17.06.2018. 18:00

Ljetna škola okuliranja voćaka

Stručnjaci Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Podružnice Požeško-slavonske županije organiziraju školu/tečaj cijepljenja voćaka.

Foto: Bigstockphoto/syndy
  • 1.044
  • 102
  • 0

Obavještavamo sve zainteresirane voćare (profesionalce, amatere i hobiste) da će stručnjaci Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe Podružnice Požeško-slavonske županije organizirati školu/tečaj cijepljenja voćaka na jednom od voćarskih gospodarstava u Požeštini.

Škola će se održati u srijedu, 27. lipnja 2018., s početkom u 8.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja te pokazne demonstracije je do kasnih popodnevnih sati.

Edukacija obuhvaća: kraće uvodno predavanje o značaju, povijesti cijepljenja, načinima i metodama cijepljenja; edukaciju o tome kada se (vrijeme provedbe) i kako provodi (tehnike provođenja) ta tehnološka operacija, kao i ukazivanje na dobrobiti (benefite), koji iz nje proizlaze.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na ovu Školu tako da nazovu voditelja škole (Tomislav Božičević, dipl. ing. agr., viši stručni savjetnik za hortikulturu) na službeni mobitel broj: 091/4882-820 ili mogu doći i prijaviti se osobno u bilo koji ured HPŠSS u Požegi, Pleternici ili Kaptolu.

Za sudjelovanje je potrebno da svaki polaznik osigura:

  1. Pribor:
  • voćarski cjepljarski (kalemarski) nožić- poželjno je da bude vrlo oštar – za dešnjake se oštri samo lijeva strana, a za ljevake desna strana noža;
  • voćarske gumice za vezanje cijepnog mjesta ili PVC (kvalitetnija) ljepljiva traka ili streč folija za hranu u domaćinstvu (3 odrezana komada od tube, svaki širine 4,5 cm);
  • 1 dcl 70%-tnog alkohola (svaki treći polaznik);
  • voćarski premaz (bilo koji za zacjeljivanje rana na voćkama) – dovoljan je jedno pakovanje za 6 polaznika škole/tečaja.
  1. Prijevoz:     

Osigurava ga svaki polaznik do mjesta Kaptol, potom do OPG-a te za povratak.

U slučaju najave jake kiše i nepovoljnog vremena Škola će se odgoditi do prvog dana s prihvatljivom vremenskom prognozom (ne pretoplo vrijeme, a svakako bez kiše).

Stoga, radi što preciznijeg dogovora i ujedno potvrde dolaska na tečaj/radionicu, molimo sve polaznike da nazovu voditelja škole najkasnije jedan (1) dan prije održavanja edukacije tj. do 26. lipnja 2018.

Nazvati na broj 091/4882-820!

Okupljanje polaznika Škole/tečaja je 27. lipnja, na parkiralištu ispred crkve u Kaptolu (13 km sjever-sjeveroistočno od Požege), točno u 7.55 sati ujutro.

Za sve polaznike sudjelovanje na ovoj Školi (tečaju) je besplatno!

Prijaviti se mogu i svi zainteresirani iz drugih županija RH.

Dobro nam došli!

Autor: Tomislav Božičević, dipl. ing. agr, viši stručni savjetnik za hortikulturu, voditelj i demonstrator Škole/tečaja


Tagovi

Tečaj Cijepljene Voćke HPŠSS


Partner