Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani Zigante tartufa
  • 23.09.2013. 12:57

Livade imaju najveći tartuf i najduži sajam

Livade kao svjetski centar istarskoga bijelog tartufa

Foto: www.jutarnji.hr
  • 295
  • 22
  • 0

Guinnessov rekorder Giancarlo Zigante, poznat po pronalasku najvećeg tartufa na svijetu, mogao bi dobiti i titulu organizatora najdužeg sajma tartufa na svijetu, jer tradicionalni Dani Zigante tartufa ove će godine trajati od 22. rujna do 3. studenog.

U tih mjesec i pol dana, kroz Livade bi moglo proći preko 40 000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Upravo je ova manifestacija proslavila Livade kao svjetski centar istarskoga bijelog tartufa i pretvorila ovo mjesto u jedinstven sajamski prostor takve vrste u Hrvatskoj. Giancarlo Zigante očekuje da će ovaj sajam biti najbolji dosad jer ulaskom Hrvatske u EU inozemni gosti mogu kupovati tartufe na sajmu te ih sa fakturama odnijeti preko granice svojim kućama. Poznati tartufar kaže da sezona tartufa doduše malo kasni, ali vremenske prilike su povoljne te bi, za razliku od lani, sezona mogla biti dobra.

Maloprodajna cijena prve i druge klase u trgovinama trenutno se kreće oko 13 000 kuna za kilogram. "U Livadama će se tijekom sajma moći doživjeti Istru u malom, sve je veći interes izlagača, a ove godine kroz sedam vikenda proći će stotinjak izlagača vina, maslinovog ulja, sireva, meda i drugih izvornih istarskih proizvoda", istaknuo je predsjednik Uprave tvrtke Zigante tartufi Adriano Zigante, za Glas Istre.

Uz klasičan program prezentacije i degustacije autohtonih istarskih proizvoda, gastronomskih sadržaja, lova na tartufe uz pomoć vrsnog tartufara i licitacije skupocjene gljive, svakog vikenda u sklopu programa "Alpe-Dunav-Jadran wine" gostovat će druga regija, dok će se u kulinarskom showu okušati internacionalni kuhari nositelji Michelin zvjezdica, a organizirat će se i humanitarne akcije, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Foto: www.jutarnji.hr


Tagovi

Livade Tartuf Giancarlo Zigante Dani Zigante tartufa

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs