Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zeljerijada
  • 19.09.2015. 11:30

Kuhanje mega sarme u Vidovcu!

Zeljerijada kako joj i ime govori, posvećena je nadaleko poznatom proizvodu varaždinskog kraja - zelju.

  • 213
  • 11
  • 0

Najveća sarma ili mega sarma i ove će se godine tradicionalno kuhati u mjestu Vidovec nedaleko Varaždina, ovoga vikenda od 18. do 20. listopada. Kulinarski geniji po 18. puta zaredom udružit će snage u pravljenju najveće sarme na svijetu.

Naime, ekipa je 2005. godine skuhala sarmu dugačku čak 454 metra, čime su oborili svjetski rekord, a divovsku su sarmu kuhali čak šest sati. Nažalost, rekord nije zabilježen, budući da predstavnici Guinnessove zaklade neobičnih rekorda nisu nazočili Zeljerijadi. Tako su svjetski rekorderi u veličini sarme i dalje ostali Mađari, sa skromnih 288 metara.

Osim najfinije sarmice, na ovoj gastronomsko-turističkoj manifestaciji Varaždinske županije, posjetitelje očekuju pučke veselice, sajam starih zanata, vokalne skupine i gosti iznenađenja. A Zeljerijada kako joj i ime govori, posvećena je nadaleko poznatom proizvodu toga kraja - zelju.

Ove se godine Zeljerijada održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.


Tagovi

Zeljerijada Vidovec Varaždinska županija Guinessov rekord Kolinda Grabar-Kitarović Mega sarma Najveća sarma


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.